Review: Barrel Bones – Shake Rattle Roll

 

Barrel Bones - Shake Rattle Roll

Barrel Bones – Shake Rattle Roll
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Barrel Bones is een band uit Michigan, die hoorbaar flink beïnvloed is door de vele (blues)rock bands uit de 70’s. En daarbij moet je dan gaan denken aan bands als Mountain, Jo Jo Gunne, Spirit en Led Zeppelin.

Michael Constantine, Greg Liceraga, Pete Dunning en Steve Sullivan klinken op hun nieuwe album behoorlijk rauw en voegen aan de genoemde invloeden een hard en funky geluid toe.

Zoals in de venijnig groovende opener State I’m In. Een krachtig en hard nummer met lekker rauw schurend gitaarwerk. Ook in het broeierige Prison Without Walls zit een hoekige groove. In dit nummer duiken ook psychedelische 70’s invloeden op.

High Crimes heeft het zelfde donkere rauwe geluid als de voorgaande nummers. Een hoekig pompend nummer met blaarvormend hard gitaarspel. Fool Outta You is zo mogelijk nog harder via een zwaar zoemend geluid met kermend hard gitaarwerk en lichte Led Zeppelin invloeden.

Trouble klinkt vervolgens als een bluesy versie van Living Colour en bevat bovendien een hard kermend bluesrock eind. Sleepwalkers, de naam zegt het al, deint heerlijk weelderig gevolgd door het zwevende en psychedelische Tear Me Down.

Barrel Bones eindigt het album met het gevoeligste nummer, Endless Chain. Een ingetogen semi-akoestisch nummer waarin zelfs wat ‘Guitar Man’ (Bread) invloeden opduiken.

Barrel Bones bewijst met hun nieuwe album, dat ze een prima rauw groovende band is!

Tracks:
01. State I’m In
02. Prison Without Walls
03. High Crimes
04. Fool Outta You
05. Trouble
06. For All Mankind
07. Good Old Days
08. Faded And Jaded
09. Sleepwalkers
10. Tear Me Down
11. Endless Chain

Website: https://www.barrelbones.com/home