Review: Bad Luck Friday – Bad Luck Friday

 

Bad Luck Friday - Bad Luck Friday

Bad Luck Friday – Bad Luck Friday
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Wild Fire Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Bad Luck Friday is een Britse band uit Brighton met Will Wilde (zang, harmonica) als bekendste lid. Hij heeft al de nodige soloalbums op zijn naam staan waarop zijn zeer onconventionele harmonicaspel te bewonderen is.

Samen met Steve Brook (gitaar, zang), Alan Taylor (drums) en Jack Turnbull (bas) vormt hij de band Bad Luck Friday wiens debuut zojuist verschenen is.

Een debuut waarop Classic Rock hand in hand gaat met Blues Rock zonder dat deze twee stijlen elkaar bijten.

Geopend wordt met de single Bad Luck Friday. Een snoeiharde lome rocker met brullend gitaarwerk van Steve Brook en de hard kermende harmonica van Will Wilde. Will bewijst op dit album dat hij ook nog eens een prima bluesy zanger is. Het nummer klinkt hard en funky als het betere uptempo werk van Whitesnake.

Daarna is 666 At The Crossroads een energieke riffrocker waarin Will zijn harmonica hard laat brullen.

De funky drums van Alan Taylor openen Banshee, een venijnige rocker, die gevolgd wordt door de intieme Classic Rock ballad Dust & Bones waarin we nogmaals een bewijs krijgen dat Will een prima zanger is.

Zijn hard loeiende harmonica zet  de beukende Classic Rock van Jealous Woman in werking. Een funky rocker met zwiepend gitaarwerk en Will in brullende harmonica vorm. Mistress is vervolgens een stampende pompende bluesrocker. Log met hard schurend harmonicawerk. Ook het slepende Low Down Dirty hoort in de bluesrock hoek thuis.

Zowel Bonnie To My Clyde als de afsluiter Rebel With A Cause zijn energieke bluesy rocknummers.

Een prima debuut van Bad Luck Friday dat aantoont dat we er met deze band weer een knalharde energieke (blues)rockband bij hebben!

Tracks:
01. Bad Luck Friday
02. 666 At The Crossroads
03. Banshee
04. Dust & Bones
05. Jealous Woman
06. Take The Best Of Me
07. Mistress
08. Low Down Dirty
09. Bonnie To My Clyde
10. Rebel With A Cause

Website: https://www.badluckfriday.com/