Review: Babaux And The Peacemakers – Lucky 13

 

Babaux & The Peacemakers - Lucky 13

Babaux And The Peacemakers – Lucky 13
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwe album van Babaux and the Peacemakersheet niet voor niets ‘Lucky 13’ want het gaat hier namelijk om hun dertiende album! Voor velen zal dit album echter de kennismaking zijn met deze band rond zanger en dobrospeler Christian Basso, a.k.a. Babaux.

Babaux is een zeer ervaren muzikant, die een verleden heeft met artiesten als Bo Diddley, Leo Nocentelli, Papa Mali en Eric Lindell. Hij wordt begeleid door the Peacemakers, Eric Martinez (gitaar), Alana Velvis (drums) en Niek Velvis (bas).

De hoofdmoot op dit album wordt gevormd door broeierige, melancholische rootsrock met een flinke hoeveelheid blues.

Zo opent het album op een sfeervolle wijze met Wide Open Horizon. Een deinend nummer met een loom bluesy geluid en de zeer doorleefde zang van Babaux. Vervolgens is Blame It On Me een lome boogie waarin hoekige New Orleans ritmes vermengd zijn en dat voorzien is van schurend priemend gitaarwerk.

De melancholische dobro van Babaux opent Early Grave, een loom bluesnummer. I’ve Been There Too klinkt zeer intiem en breekbaar en Save Me From Myself een ontspannen deinend bluesy nummer. Daarentegen is Without The Medicine een venijnig funkend bluesrocknummer. De zang van Babaux klinkt in Bye Bye To You zeer gruizig en gekweld.

Het afsluitende Let The Rains Fall heeft een lui soulvol bluesgeluid.

Hopelijk is de “13” in de albumtitel dit keer een geluksgetal voor Babaux and the Peacemakers en breken ze ook in ons land door. Hun nieuwe album met heerlijke bluesy rootsmuziek verdient dat!

Tracks:
01. Wide Open Horizon
02. Blame It On Me
03. Early Grave
04. I’ve Been There Too
05. Save Me From Myself
06. Test Of Time
07. Without The Medicine
08. Bye Bye To You
09. Grab Some
10. When You Were
11. Let The Rains Fall

Website: https://babaux.com/