Review: Aynsley Lister – Along For The Ride

 

Aynsley Lister - Along For The Ride

Aynsley Lister – Along For The Ride
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Straight Talkin’ Records
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Aynsley Lister behoort samen met zijn generatiegenoten Laurence Jones en Danny Bryant tot de top van het Britse bluesrockgilde. De invloed van een man als Eric Clapton is bij deze gitaristen even evident als logisch. En Aynsley Lister is de meest melodieuze gitarist van de Clapton-neefjes. En, met zijn forever young-image (Lister begon al op zijn 13e in bandjes te spelen) ook de meest romantische.

Dat is allemaal goed te horen op ‘Along For The Ride’, zijn eerste album sinds ‘Eyes Wide Open’ uit 2016. Op het album wisselen de bluesrocksongs en de Classic Rocksongs elkaar af.

Het album opent met de bluesrock van Amazing, waarin Listers gitaarwerk herinneringen oproept aan Freegitarist Paul Kossoff. Volgt de fraaie Classic Rock van Bide My Time met een sound die overeenkomt met het geluid van een band die momenteel furore maakt in Engeland, Xander and the Peace Pirates.

Is This Really Happening Now is weer bluesrock met exquisiet gitaarwerk, waarna de romanticus Aynsley Lister toeslaat met de onbeschaamd mooi gezongen ballad Eve Pt. 1.

De titelsong Along For The Ride is weer classic rock met altijd weer die fraaie gitaarsolo’s, waarna Lister genadeloos toeslaat met de bluesrockers World Is Falling en Made Up My Mind en het dance hall-achtige Masquerade.

‘Along For The Ride’ sluit af met de romanticus Aynsley Lister in de slowblues No One Else But You, dat je met een gerust hart een ode aan Eric Clapton kunt noemen, en Eve Pt. 2 Love You To Death, waarin de gitarist Lister nog eens alle registers opentrekt.

‘Along For The Ride’ is een mooi, afwisselend bluesrock album geworden van een van de beste gitaristen en zangers in dat genre.   

Tracks:
01. Amazing
02. Bide My Time
03. Wait For Me
04. Is This Really Happening Now
05. Eve Part 1
06. Cast A Light
07. Along For The Ride
08. World Is Falling
09. Invincible
10. Made Up My Mind
11. Masquerade
12.No One Else But You
13. Eve Part II – Love You To Death

Band:
Aynsley Lister – Guitars & Vocals
Scott McKeon – Guitars & Percussion
Stuart Ross – Bass
Ross Stanley – Keys
Russ Parker – Drums
Stephen Darrell Smith – Accordion
Gavin Conder – Backing Vocals
Jessica Greenfield – Backing Vocals

Website: https://www.aynsleylister.co.uk/