Review: Avi Rosenfeld & Ethel Aldrete – Lions II

 

Avi Rosenfeld - Lions II

Avi Rosenfeld & Ethel Aldrete
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Avi Rosenfeld is een Israëlische gitarist, die, ondanks het feit, dat hij al toe is aan zijn eenentwintigste album, in ons land nagenoeg onbekend is. Zijn nieuwe album, ‘Lions II’, gaat daar wellicht verandering in brengen.

Avi heeft een hele batterij aan gastspelers opgetrommeld voor dit album. Vooral het aantal bassisten en drummers is enorm!

De belangrijkste gaste is zangeres Ethel Aldrete. Het is voor de tweede keer dat zij met Avi samenwerkt. Zij heeft een stemgeluid dat enigszins aan Beth Hart en Melissa Etheridge doet denken.

Wat kunnen we verwachten op dit album? Rock met een bluesy en funky randje!

Dat hoor je gelijk in de openingstrack Param Dusphara. Een soort funky bluesmantra met doorleefde zang van Ethel Aldrete en het soms Carlos Santana-achtig bijtende gitaarspel van Avi. Ook Thunder In The Sky is een groover maar dan van het akoestische soort. Door de zang van Ethel zijn we in Beth Hart territorium aanbeland. Door het pompende orgelspel vertoont het stuwend rockende Don’t Need No Sad News Story behoorlijk wart Deep Purple/Uriah Heep trekjes..

De rustpunten op dit album zijn het intiem deinende en bluesy Once He Cried To The Moon. Een sprankelend semi-akoestisch nummer. Love is Gone is een laidback deinend Vaya Con Dios-achtig nummer en Well It’s Been Too Long een pop-rocknummer van het warm deinende soort.

Het gitaarspel van Avi Rosenfeld klinkt behoorlijk hard en gierend in het  groovende So Long Jon en rauw in de grimmige rocker Slide Like A Roller Coaster. Als ik dan toch wat te “zeuren” moet hebben is het de ietwat dunne productie en het feit dat Ethel niet overal even zuiver zingt.

Een lekker aangenaam album van de Israëlische gitarist Avi Rosenfeld!

Tracks:
01. Param Dusphara
02. Thunder In The Sky
03. Don’t Need No Sad News Story
04. Once He Cried To The Moon
05. Slide Like A Roller Coaster
06. So Long Jon
07. You Gotta Be With Me
08. Well It’s Been Too Long
09. Love Is Gone
10. Born During Bad Times

Website: https://avirosenfeld.wixsite.com/avirosenfeldband/home