Review: Austin Walkin’ Cane – Murder Of A Blues Singer

 

Austin Walkin' Cane - Murder Of A Blues Singer

Austin Walkin’ Cane – Murder Of A Blues Singer
Format: CD/ Label: Hoboville Records
Release: 2023

Tekst: Harry Pater

Oorspronkelijk uitgebracht in 2008, was Murder Of A Blues Singer alleen rechtstreeks verkrijgbaar bij Austin Walkin’ Cane zelf en zal nu voor het eerst officieel in de winkels verkrijgbaar zijn. Het album is geïnspireerd op een dinergesprek na sluitingstijd met blueslegende Robert Jr. Lockwood. “De verhalen vloeiden als het vet van onze borden”, vervolgens is het album doordrenkt van klassieke Deltablues, net als de verhalen van Lockwoods stiefvader, Robert Johnson. De heer Lockwood had ermee ingestemd om op het album te spelen, maar helaas veranderde dat toen Lockwood een paar weken voor de Suma Recording Sessions op 91-jarige leeftijd overleed.

Het album werd in twee sessies opgenomen. De ene dag voor de elektrische band en de andere dag als akoestische sessie. De band, bestaande uit Mike Barrick op bas, Michael Bay op gitaar en Jim Wall op drums, veroverde het perfecte ‘live in the studio’-gevoel dat Austin en co-schrijver Chris Allen voor deze nummers voor ogen hadden.

“De band was een ‘goed geoliede machine’ die van 1998 tot 2008 samen had geschreven, opgenomen en opgetreden. Het was als een droom om het gospelkoor van de Prayer Warriors op See That My Grave Is Kept Clean te hebben.” Andere speciale gasten op het album zijn Colin Dussault op mondharmonica en Eric ‘Eroc’ Sosinski op zang.

Het album staat inderdaad vol met lekkere vooral akoestische Deltablues met regelmatig elektrische gitaarsounds. Inderdaad jammer dat we deze songs niet al in 2008 konden beluisteren, maar ook anno 2023 is het een mooi en gevarieerd bluesalbum geworden dat fijn om te horen is! Mijn favoriet is de afsluiter, See That My Grave Is Kept Clean, mede door het gospelkoor.

Tracks:
01. High Rent Lemon Girl, Aren’t Ya
02. Murder of a Blues Singer
03. Devil s Backbone
04. Step It Up – Go
05. Ramblin – On My Mind
06. Georgia Moon
07. Graveyard Town
08. Hold On the Night
09. Late Great Singer
10. See That My Grave Is Kept Clean

Line-up:
Austin Walkin’ Cane –
Vocals & Slide Guitar
Michael Bay – guitar
Mike Barrick – bass
Jim Wall – drums
Special Guests:
Colin Dussault – harmonica
Eroc Sosinski – vocals

Website: http://www.walkincane.com/index.php