Review: Ashley Sherlock – Just A Name

 

Ashley Sherlock - Just A Name

Ashley Sherlock – Just A Name
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In tegenstelling tot de albumtitel hebben we hier niet met “zomaar een naam” te maken. Daar is dit debuutalbum van de Britse zanger-gitarist Ashley Sherlock, uit Manchester, gewoonweg veel te lekker voor.

Samen met Charlie Rachael Kay (bas) en Danny Rigg (drums) bracht hij al eerder twee EP’s uit en werd hij genomineerd als Young Blues Artist of the Year bij de UK Blues Federation.

En nu is er dus het debuutalbum waarop Ashley en zijn band een bluesy soort rock laat horen met volop ruimte voor de melodieuze rockkant via wat ballads.

Geopend wordt met het broeierig dreunende Trouble. Een nummer met massieve rauwe gitaarriffs in een loom voortslepend nummer. Ashley’s stem vertoont af en toe wat John Waite trekjes terwijl hij aantoont dat hij ook indrukwekkend de hoogte in kan, a la Justin Hawkins van the Darkness.

Daarna volgt de intieme soulvolle ballad I Think She Knows. Een mellow groover met kreunend en bijtend gitaarwerk. Vinnige gitaarriffs luiden het krachtig rockende Realise in.

De intieme kant van Ashley komt ruim aan bod op dit album. Zo is Empty Street een intiem, breekbaar, maar tegelijkertijd ook krachtig nummer. Time gaat de luie kant van Mark Knopfler/Chris Rea op met Ashley op de prikkelende zigeuner jazz gitaar.

Ook de ballad Our Love klinkt intiem en romantisch met lichte Red Hot Chili Peppers invloeden. De Peppers zijn ook terug te horen in het gevoelige Something’s Got To Give. De dreunende drums van Danny Rigg luiden het zwaar rockende Goodbye To You in.

Something’s Got To Give is een lekker sprankelend bluesy nummer gevolgd door het Bryan Adams-achtige Last Call.

Het gevoelige Backstage Wall sluit het album af.

‘Just A Name’ toont aan dat we met Ashley Sherlock te maken hebben met een talentvolle Britse artiest waar we nog veel meer van gaan horen!

Tracks:
01. Trouble
02. I Think She Knows
03. Realise
04. Empty Street
05. Time
06. Our Love
07. Goodbye To You
08. Dear Elizabeth
09. Something’s Got To Give
10. Last Call
11. What If I Said To You
12. Backstage Wall

Website: https://ashleysherlock.com/