Review: Ash Easton – Rough & Tough

 

Ash Easton - Rough & Tough

Ash Easton – Rough & Tough
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ash Easton is een zangeres uit San Diego, CA, met roots in Puerto Rico. Op haar derde, door Steven Crowle geproduceerde, album wordt al snel duidelijk dat Ash niet alleen haar (fraaie) uiterlijk in de strijd gooit. Haar zeer krachtige rauwe zang zorgt er voor dat je aandacht geen moment verslapt bij het luisteren naar dit album.

Een album dat enerzijds gevuld is met krachtige, tegen de Southern Rock aanleunende rocknummers en anderzijds met meer intiemere Americana nummers.

In de rocknummers straalt Ash een Beth Hart-achtige ruwheid uit. Zoals in de opener van het album Blow My Mind. Een broeierig riffend nummer met snijdend slidegitaarspel.  Low Down & Out is vervolgens eem messcherp Southern Rocknummer met zweterige grooves en krachtige zang.

In het krachtige Rough & Tough duiken invloeden op als Led Zeppelin, the Black Crowes en Beth Hart. Inderdaad een ruig en stoer nummer!

Bad klinkt als een funky versie van the Black Crowes met zijn hoekige grooves. De cover van Nancy Sinatra’s These Boots Are Made For Walking, hier als These Boots, is verrassend lekker door het krachtige funky geluid.

The West is een dromerig zwevend nummer met een intiem Americana geluid. Het zelfde intieme geluid is te vinden in Dancing With Demons waarin je Ash van haar breekbare kant leert kennen. Zowel Death Valley als Fire zijn galmende nummers die richting de Americana gaan.

De afsluiter van het album, Wrong Feels Right, is een rocknummer van het krachtige Beth Hart-achtige soort.

Ash Easton overtuigt voor de volle honderd procent met haar nieuwe album. Zowel muzikaal als qua uiterlijk….

Tracks:
01. Blow My Mind
02. Low Down & Out
03. The West
04. Dancing With Demons
05. Rough & Tough
06. Bad
07. Death Valley
08. Fire
09. These Boots
10. Wrong Feels Right

Website: http://asheaston.com/