Review: Arthur Adams – Kick Up Some Dust

 

Arthur Adams - Kick Up Some Dust

Arthur Adams – Kick Up Some Dust
Format:CD – Digital / Label: Cleopatra Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Arthur Adams, uit Medon, Tennessee, is meer bekend als sidekick dan als soloartiest. Hij zat in het verleden in the Crusaders en speelde in de bands van B.B. King en Nina Simone. Zijn soloalbums kregen wel de nodige lof maar zorgden er toch niet voor dat Arthur doorbrak naar het grote publiek.

Het nieuwe album van deze inmiddels 79-jarige artiest is gevuld met nummers, die grotendeels de kant van de soul en de soulblues op gaan. Arthur wordt op het album bijgestaan door een aantal grootheden zoals James Gadson (drums), Greg Brown (drums, o.a. Bobby Womack), the Waters Sisters (backing vocals), Freddie Washington (bas, o.a. Herbie Hancock en Al Jarreau) en toetsenist Hense Powell (o.a. Lamont Dozier en Bobby Womack).

De lekkerste nummers komen pas aan het eind van het album aan bod. Zo is University Of Hard Knocks een prima stuwend pompend bluesnummer, gevolgd door de hoekig groovende blues Done Got Over You (met heerlijk bijtend gitaarwerk), de geoliede mellow groover Cool As A Cucumber en de krachtige soulblues ballad Thieves Of Love. In dat laatste nummer blijkt de stem van Arthur behoorlijk doorleefd en krachtig te zijn.

De opener van het album, It Makes Me Mad, is een nummer dat ergens tussen Bobby Womack en Bobby Bland in zit. Ontspannen deinend met Arthur’s kenmerkende priemende gitaarstijl en zijn nog steeds soulvolle zang. Sommige nummers zullen voor de die-hard bluesfans iets te gelikt, c.q. gepolijst, klinken zoals Hold On To Me en I Love You More.

Van de twee instrumentale nummers springt het fel pompende Kick Up Some Dust er bovenuit door Arthur’s hard priemende gitaarspel.

Arthur Adams mag dan een respectabele leeftijd hebben bereikt, hij klinkt nog steeds behoorlijk soulvol en zijn gitaarspel is nog fel genoeg om er van te kunnen  genieten! Lekker album dus!

Tracks:
01. It makes Me Mad
02. Starving For Your Love
03. Hold On To Me
04. Fly With Me To Paradise
05. Kick Up Some Dust
06. I Love You More
07. University Of Hard Knocks
08. Done Got Over You
09. Cool As A Cucumber
10. Thieves Of Love
11. A Bag Of Soul

Website: Facebook