Review: Any Given Sin – War Within

 

Any Given Sin - War Within

Any Given Sin – War Within
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Mascot Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

‘War Within’ is het debuutalbum van de Amerikaanse band Any Given Sin uit Maryland. Een band, die bestaat uit Victor Ritchie (zang), Mike Conner(gitaar), Rich Stevenson (bas) en Mike Showalter (drums) en die al toerde met bands als Steel Panther en Crobot.

Het geluid van de band is een mix van grimmige harde riffs waarin vaak een Industrial Rock hardheid in terug te vinden is naast melodieuze rock elementen. En op dit album houdt Any Given Sun stug vast aan dit geluid met een overtuigend resultaat!

De band opent het album met het krachtig riffende War Within. Vol met zware riffs maar ook met ruimte voor Alter Bridge-achtige melodieuze rock elementen. Zanger Victor Ritchie beschikt over een zeer krachtig stemgeluid, dat in dit genre prima past.

In Calm Before The Storm zet de band er nog een tandje bij in een hard beukend, grimmig nummer dat wederom doorspekt is met melodieuze elementen maar bovenal massief rockt! De single Cold Bones opent met een sfeervol zwevend intro waarna een grimmig rockballad ontstaat.

Insidious opent met sinister kind gegiechel waarna de heftig maaiende metalriffs het weer overnemen. Een loeiende sirene is het intro van het grimmig hakkende House On Fire. Still Sinking is in eerste instantie een dromerige ballad tot de grimmige rockriffs het weer overnemen.

De single Dynamite geeft precies wat de titel belooft. Een exploderend hard nummer waarin ook ingehouden passages te vinden zijn.

Het debuutalbum van Any Given Sin houdt elf nummers lang vast aan harde mix van zwaarriffende rock met ruimte voor melodieuze passages. Daardoor is dit album zeker aan te raden aan fans van bijvoorbeeld Alter Bridge!

Tracks:
01. War Within
02. Calm Before The Storm
03. Another Life
04. Cold Bones
05. Follow You
06. Insidious
07. Ball And Chain
08. The Way I Say Goodbye
09. House On Fire
10. Dynamite
11. Still Sinking

Website: https://anygivensinband.com/home