Review: Anthony Rosano And The Conqueroos – Cheat The Devil

 

Anthony Rosano AndTthe Conqueroos - Cheat The Devil

Anthony Rosano And The Conqueroos – Cheat The Devil
Format: CD – Digital / Label: Whiskey Bayou Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De New  Yorkse zanger-gitarist Anthony Rosano is hevig door de Britse bluesrock uit de jaren ‘70 beïnvloed. Denk daarbij aan bands als Peter Green’s Fleetwood Mac, Rory Gallagher en John Mayall.

Luisterend naar zijn nieuwste album ‘Cheat The Devil’ mag je daar ook ook de stevige bluesrock van Mountain, Jimi Hendrix, Pat Travers en Walter Trout aan toevoegen.

Anthony en zijn band the Conqueroos (Kyle McCormick (drums) en Jake Fultz (bas) debuteerden in 2014 met het album ‘Get ROOD’ nadat zij in 2013 de semi finale van de International Blues Challenge in Memphis hadden bereikt.

Het nieuwe album werd geproduceerd door Tab Benoit in diens Whiskey Bayou Studio en het is vooral de gitaar van Anthony Rosano die op dit album de boventoon voert. En daar worden wij erg blij van! Zijn spel is namelijk loeihard, branderig, schurend of gierend via zijn slidegitaar .

Het album opent met Sweet Little Devil. Een funky broeierig nummer met invloeden als Rory Gallagher en Chris Duarte. Anthony excelleert met zijn vurige hard slidegitaar. Ook My Baby Gets Around is funky maar dan op een meer soulvolle wijze en loom groovend. Wederom met  vurig brandend gitaarwerk.

Dan is het tijd voor een ballad, What Kind Of Fool. Een ballad op de Anthony Rosano wijze dus schrapend en schurend met zeer intens gierend gitaarspel. Vervolgens is Keeps Adding Up een lekker stuwend pompend nummer met indringend slidewerk. Sin City  is hard en grimmig op de beste Pat Travers/Walter Trout manier. Rosalita klinkt liefdevol en ingetogen maar ook dit keer voorzien van hard broeierig gitaar werk.

De invloed van Peter Green’s Fleetwood Mac is duidelijk hoorbaar in het galmende en schurende Shook. Cheat The Devil is een onweerstaanbaar, meeklapbaar, groovend nummer, dat het live zeker goed zal doen bij het publiek

De bluesklassieker King Bee sluit op een bijna onherkenbare wijze het album af gestoken in een moddervet gonzend funky jasje.

Je raadt het al: Anthony Rosano And The Conqueroos’ nieuwe album is opnieuw een aanrader in het bluesrock genre!

Tracks:
01. Sweet Little Devil
02. My Baby Gets Around
03. What Kind Of Fool
04. Keeps Adding Up
05. Sin City
06. Jonesboro Road
07. Rosalita
08. Shook
09. Scattered Bones
10. Cheat The Devil
11. King Bee

Website: https://anthonyrosano.com/