Review: Anthony Gomes – High Voltage Blues

 

Anthony Gomes - High Voltage Blues

Anthony Gomes – High Voltage Blues
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Rat Pack Records
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Voor zijn nieuwe langspeler is Anthony Gomes gaan spitten in zijn eigen oeuvre en daar werden persoonlijke en fanfavorieten geselecteerd, aangevuld met drie nieuwe songs. Dat dozijn nummers werd opnieuw opgenomen, geen regulier verzamelalbum dus maar voor wie nog moet/gaat kennismaken met de Canadese bluesrocker is dit wel een prima instapper.

De plaat knalt uit de speakers met Painted Horse, met zijn meezingbaar refrein een ideale concertopener. Het daaropvolgende Fur Covered Handcuffs, een van de nieuwe tracks, zou met die kenmerkende aan Billy Gibbons schatplichtige gitaarriff beschouwd kunnen worden als een ode aan ZZ Top.

I Believe is nog zo’n geweldig nieuw nummer, een vette, groovy bluesrocker gelardeerd met een lekker refrein. Gomes is in het gelukkige bezit van een vaardige hand van songschrijven want ook Red Handed Blues bevat een onweerstaanbaar refrein.

Van zijn wellicht beste album (althans volgens deze recensent) ‘Peace, Love And Loud Guitars’ is onder meer gekozen voor het fantastische Blues In The First Degree, voordat Gomes bewijst ook op het Southern rockgebied zijn mannetje te staan middels Hell And Half of Georgia.

Gas wordt teruggenomen op de mooie, emotionele ballad Darkest Before The Dawn, dat twee keer voorkomt op de tracklist, voordat hij met Blueschild dicht aanschurkt tegen het werk van Paul Rodgers in The Free en Bad Company.

Aanschaf betekent een klein uurtje bluesrock van de buitencategorie !

Tracks:
01. Painted Horse
02. Fur Covered Handcuffs
03. Blues-A-Fied
04. Born To Ride
05. Peace, Love And Loud Guitars
06. I Believe
07. Red Handed Blues
08. Turn It Uo !
09. Blues In The First Degree
10. Hell And Half Of Georgia
11. Darkest Before The Dawn
12. Blueschild
13. White Trash Princess
14. Rebel Highway
15. Darkest Before The Dawn (extended version)

Website: https://www.anthonygomes.com/