Review: Annika Andersson & The Boiling Blues Band – Playing In A Rock ‘n’ Roll Band

 

Annika Andersson & The Boiling Blues Band - Playing In A Rock ‘n’ Roll Band

Annika Andersson & The Boiling Blues Band – Playing In A Rock ‘n’ Roll Band
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De overstap van hardcore punk naar de blues lijkt erg groot. Tot maakte de Finse zangeres Annika Andersson deze overstap. In het verleden was zij de frontvrouw van de Finse hardcore punbkband Dead End. Veertig jaar later is zij de frontvrouw van de Zweedse bluesband Annika Andersson & the Boiling Blues Band, die verder bestaat uit Johan Östergård (gitaar, zang), Morgan Korsmoe (bas, zang) en Ola Göransson (drums, zang) en Daniel Karlsson (keys).

Is er bij Annika nog wat uit het hardcore punk verleden blijven hangen? Ja, haar energie! Die komt tot uiting in de nummers op dit nieuwe album, dat gevuld is met nummers, waarin je invloeden van AC/DC en Status Quo tegenkomt, overgoten met een bluessausje.

Zoals het stevig pompende Pg Blues waarin de nodige Status Quo invloeden terug te vinden zijn. Een prima nummer met branderig gitaarwerk en de ongepolijste stem van Annika. Die Status Quo invloeden worden het stug doorpompende Going Out With A Bang vermengd met AC/DC invloeden.

Het intro van Playing In A Rock ‘n’ Roll Band heeft veel weg van de Free klassieker All Right Now. Daarna gaat het nummer verder als een losjes rockend, enigszins Highway To Hell-achtig numnmer. Old Faithful is een lekker stuwend nummer dat op een Roadhouse Blues achtige wijze sompig doorstampt.

De blues komt duidelijk aan bod in het warme en zacht deinende Do I Move You met snerpend gitaarspel van  Johan Östergård. Het soulvol pompende She Will Take Your Love bevat daarna weer een AC/DC-achtige energie.

Het punkverleden van Annika is enigszins te horen in het felle Tonight. Ook is er glamrock te horen en wel in het stampende Hold Me One More Time. De Status Quo invloed is het grootst in de luchtige rocker Every Little Thing. De gevoelige kant van de band is te horen in de warme ballad Learnt.

Annika Andersson & the Boiling Blues Band’s nieuwe album staat vol met klassieke party rock, die het live zeer zeker goed zal doen!

Tracks:
01. Pg Blues
02. Going Out With A Bang
03. Playing In A Rock ‘n’ Roll Band
04. Old Faithful
05. Do I Move You
06. She Will Take Your Love
07. Tonight
08. Hold Me One More Time
09. Every Little Thing
10. Learnt
11. Sweating In My Kitchen

Website: https://www.annikaanderssonbbb.com/