Review: Angelina Hunter Trio – Let It Slide

 

Angelina Hunter Trio - Let It Slide

Angelina Hunter Trio – Let It Slide
Format: CD – Digital / LabeI: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik wil dat the Angelina Hunter Trio zo gauw mogelijk naar Nederland komt!! Ik wil namelijk de energie, die dit trio levert op hun nieuwe ‘Let It Slide’ album zo snel mogelijk live ervaren!

Dit album bruist van de energie. Angelina Hunter (zang, gitaar), Adam Bell (a.k.a. Angry Jesus) (bas) en Sandy Hunter (drums) laten op dit album een zeer gepassioneerd bluesrock geluid horen.

Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat deze band uit Ottawa de Road To Memphis competitie in Ottawa won waarna ze mee mochten doen tijdens de International Blues Challenge in Memphis.

Dean Watson produceerde het nieuwe album, dat opent met het stevig hoekig pompende Back In ‘73. De gepassioneerde zang van Angelina doet hier aan een bluesy Melissa Etheridge denken en het is vooral haar bijtende vlammende gitaar die indruk maakt. In Crispy Bill schakelt de band “gewoon” een tandje bij in een door Jimi Hendrix beïnvloede funky bluesrocker met wederom woest brullend gitaarspel.

Wait For Tomorrow is een rustpunt. Een intieme semi-akoestische ballad, die warm door je gehoorgangen deint. Met Let It Slide beukt de band er vervolgens weer intens op los. Angelina laat  haar  gitaar  hard brullen in de intense slowblues The Sun Never Sets. Haar zang is behoorlijk krachtig en emotioneel in dit nummer.

Na het  ontspannen deinende Show Me A Sign (met grimmig hard gitaar werk) volgt de opgewekte pomper Off The Line.

Het afsluitende nummer, Hard To Breathe, laat  nogmaals de intiemere kant van deze band horen. Intiemer maar  daar om niet minder intens.

Dit album van the Angelina Hunter Trio is bij mij als een bom ingeslagen. Snel naar Nederland halen, deze band!

Tracks:
01. Back In ‘73
02. Crispy Bill
03. Wait For Tomorrow
04. Let It Slide
05. The Sun Never Sets
06. Show Me A Sign
07. Off The Line
08. Hard To Breathe

Website: https://angelinahuntertrio.com/