Review: Angela Perley – Turn Me Loose

 

Angela Perley - Turn Me Loose

Angela Perley – Turn Me Loose
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

“Feel Good” albums zijn albums waarbij je, na beluistering, lange tijd met een gelukzalige glimlach op je gezicht blijft rondlopen. Het nieuwe album van singer-songwriter Angela Perley uit Columbus, Ohio, is zo’n album!

Een album in het Americana genre met een vaak sprankelend fris geluid. Daar is het stemgeluid van Angela mede verantwoordelijk voor. Haar stem doet meer dan eens denken aan die van Dolly Parton terwijl haar muziek af en toe voorzichtig richting het geluid van Sheryl Crow kruipt.

Ook de prima muzikanten op dit album dragen een steentje bij aan dit gelukzalige gevoel. Chris Connor (gitaar), Jake Levy (drums), Nate Smith (bas, contrabas), Brandon Bankes (pedal steel), Maddy Ciampa (keyboards), Jon Coale (percussie), Nick Kurth (gitaar) en de backing vocals van Josh Eagle, Bobbi Kitten, Paige Vandiver en Ryan Stolte.

Het is zeker een pluspunt dat de frisse en sprankelende Americana van Angela Perley nergens in de gevaarlijke gepolijste country val trapt.

De gemoedelijke opener van het album, Plug Me In, swingt op een sprankelende wijze. Daarbij geholpen door de hemels huilende pedal steel van Brandon Bankes. In het licht psychedelisch deinende Star Dreamer laat gitarist Nick Kurth horen dat George Harrison van grote invloed is geweest op zijn spel.

Here For You ligt wederom zeer lekker in het gehoor. Een zachte deiner met een snijdende slide gitaar en huilende pedal steel. Ripple klinkt wat feller met zijn hoekig pompende riffs en rauw vlammend gitaarwerk. Het intieme Praying For Daylight laat Dolly Parton invloeden horen en dat geldt ook voor Near You en Holding On (met prima schrijnend gitaarspel).

Dit heerlijke album wordt zeer breekbaar afgesloten met de akoestische ballad Wreck Me.

Tracks:
01. Plug Me In
02. Star Dreamer
03. Here For You
04. Ripple
05. Get Enough
06. Do It For You
07. Praying For Daylight
08. Near You
09. Holding On
10. Wreck Me

Website: https://www.angelaperley.com/#home-section

https://open.spotify.com/album/7qYPsrVyyy12xAcSfqPPz0