Review: Angela Hoodoo – Coyote

 

Angela Hoodoo - Coyote

Angela Hoodoo – Coyote
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Folc Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Voor Amerikaanse getinte Roots muziek kan je ook bij de Spaanse singer-songwriter Angela Voodoo terecht. Deze uit Malaga afkomstige artieste bewijst met haar nieuwe album een veelzijdige artieste te zijn. En dat is gezien haar muzikale achtergrond niet echt een wonder want zo was zij lid van de bluesrock band the Blue Bloody Blades, de punkband A.C.A.B.A.D.A.S. en de alternative metalband the Rebel Sound Project.

Van punk en metal is op haar nieuwe album geen spoor te vinden. De blues komt wel voorbij in het loom voortschuifelende Deep Blue Eyes met een bluesy priemende akoestische bluesgitaar.

De meeste nummers op het album, dat door Pablo Fugitivo geproduceerd werd, bevinden zich in een stijl die verwant is met die van bijvoorbeeld Suzanne Vega, Sheryl Crow of Lucinda Williams. Het mistroostige Far Away is daar en fraai voorbeeld van. Een zacht stuwend nummer met Scarler Ivera-achtige fiddle en de krachtige warme stem van Angela. Het warm deinende Cloud zit in dezelfde muzikale hoek.

Een warm glijdende jazzbas opent het rokerige jazzy nummer Do The Voodoo, Hoodoo! Een heerlijk lui swingend nummer met sprankelend jazzy gitaarwerk. In Home duiken voorzichtig wat hillbilly invloeden op en Turtle Road Blues is een stuwend rockabilly nummer. Prophecy is vervolgens een krachtig dreunend nummer. Het mooiste nummer is het weldadig zwevende Storm.

Een verrassend lekker en vooral veelzijdig album van de Spaanse singer-songwriter Angela Hoodoo.

Tracks:
01. Far Away
02. Cloud
03. Deep Blue Eyes
04. Do The Voodoo, Hoodoo!
05. Dusty Boots
06. Home
07. Little Boy
08. Prophecy
09. Storm
10. Turtle Road Blues

Website: https://www.facebook.com/angelahoodoomusic