Review: Angel Forrest – Angel’s 11 Vol II

 

Angel Forrest - Angel’s 11 Vol II

Angel Forrest – Angel’s 11 Vol II
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Na deel 1 van Angel’s 11, waarop de Canadese zangeres Angel Forrest op ieder nummer een andere gitarist liet aantreden is het nu de beurt aan Deel 2. En nu is Angel in ieder nummer van het album in een duet te horen met verschillende Canadese artiesten.

Angel brak door met haar Janis Joplin Tribute optredens hetgeen gelijk al aangeeft dat wij hier met een zangeres te maken hebben met een rauw bluesy stemgeluid.

En dat stemgeluid blijkt zich ook uitstekend te lenen voor de wat intiemere Americana nummers op dit album. Slechts een enkele keer zijn er wat bluesy invloeden te horen.

Geopend wordt met Living In Bardo met zanger-gitarist Ricky Paquette als gast. Angel’s rauwe stem sluit naadloos aan bij de krachtige stem van Paquette in een stuwend Americana nummer met een bluesy randje.

In het zacht stuwende My Favourite is het de beurt aan D. Columbus met zijn doorleefde countrystem. Een fraai intiem duet met de heerlijk huilende pedal steel van Dimitri Lebel-Alexandre. Mad River is een intieme ballad met de gekwelde stem van Rob Lutes en prima dobro spel van Rob McDonald.

Het deinende Gypsy Heart, met Harry Manx als gast, vertoont lichte Chris Isaak trekjes. Everything Changes is een stemmige bluesy ballad met zeer krachtige en rauwe zang van zowel Angel als gast Wellbad.

Just Enough klinkt verrassend genoeg als “Stumblin’ In”, het duet dat Suzi Quatro ooit opnam met Smokie zanger Chris Norman. Een nummer met hitpotentie dus! Gitarist Kal David zorgt voor een bluesy opleving.

Whiskey & Wonder is een stuwend bluesy nummer, in de stijl van Delbert McClinton, met vocale hulp van Brendon Isaak.

De blues is ook aanwezig in het stuwende Glitter & Glow met de krachtige soulvolle stem van Dawn Tyler Watson.

Please, Please, Please is de afsluiter van het album. Een intiem nummer met de diepe donkere stem van singer-songwriter Jonas Tomatly als gast.

Angel’s 11 Vol II is een uitstekende opvolger van deel 1 van Angel’s 11!!

Tracks:
01. Living in Bardo (feat. Ricky Paquette)
02. My Favourite (feat. D. Columbus)
03. Mad River (feat. Rob Lutes)
04. Gypsy Heart (feat. Harry Manx)
05. Hope (feat. Crystal Shawanda)
06. Everything Changes (feat. Wellbad)
07. Better Side (feat. Reney Ray)
08. Just Enough (feat. Kal David & Lauri Bono)
09. Whiskey & Wonder (feat. Brandon Isaak)
10. Glitter & Glow (feat. Dawn Tyler Watson)
11. Please, Please, Please (feat. Jonas Tomalty)

Website: https://www.angelforrest.ca/