Review: Andy Haze Blues Band – Burn After Listening

 

Andy Haze Blues Band - Burn After Listening

Andy Haze Blues Band – Burn After Listening
Format: CD / Label: Brazz Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Over de Andy Haze Blues Band is niet al te veel bekend. Wat bekend is dat het gaat om een Italiaanse band uit Gorizia rond gitarist Andy Haze, die geboren werd als Andrea Foschi.

Hij wordt op zijn nieuwe album bijgestaan door Bruno Martini, Alberto Olivieri en Gianni Sabbioni.

Er staan zes instrumentale tracks op het album. Tracks waarin de gitaar van Andrea en de saxofoon (waarschijnlijk van Gianni Sabbioni) een belangrijke rol spelen.

Zes instrumentale nummers houdt het gevaar in, dat er op een gegeven moment een soort “instrumentale verzadiging” optreedt. En dat gebeurt dan ook! Maar dat wil niet gelijk zeggen dat we hier met een slecht album te maken hebben! Integendeel!

De opener van het album, Burn After Listening, laat een zacht funkend bluesrock geluid horen met de bijtende gitaar van Andrea.

Er staan twee covers van bluesklassiekers op het album. De eerste, Baby Please Don’t Go, krijgt een stuwende uitvoering met fuzzend en bijtend gitaarwerk en de tweede klassieker, Mannish Boy, klinkt lui pompend met  zeer vurig gitaarspel en een sfeervolle bluessaxofoon.

Top Dog klinkt licht jazzy en heeft een Watermelon Man-achtige groove, compleet fluisterend saxofoonspel. 30mg Caffeine Blues is een ietwat, ritmische, stroef pompende boogie met wel weer uitstekend venijnig gitaarwerk. Hinky is de lui groovende afsluiter van dit korte album.

Dit album van de Andy Haze Blues Band is een alleraardigst instrumentaal bluesalbum!

Tracks:
01. Burn After Listening
02. Baby Please Don’t Go
03. Mannish Boy
04. Top Dog
05. 30mg Caffeine Blues
06. Hinky

Website: https://www.facebook.com/andyhazebluesband/