Review: Andy Frasco & The U.N. – Wash, Rinse, Repeat.

 

Andy Frasco & The U.N. - Wash, Rinse, Repeat.

Andy Frasco & The U.N. – Wash, Rinse, Repeat.
Format: CD / Label: Fun Machine Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Na beluistering van het alweer achtste album van de band Andy Frasco & The U.N., uit Los Angeles, kom ik tot de conclusie dat deze band absoluut niet in de sector bluesrock, waarin de band door velen wordt ingedeeld, thuishoort.

Pop-rock is namelijk het soort muziek, dat je op hun nieuwe album te horen krijgt. Pop-rock, die de ene keer donker klinkt en de andere keer aanstekelijk en luchtig.

De kern van de band wordt gevormd door Andy Frasco (zang, keyboards), Ernie Chang (saxofoon) en Shawn Eckels (gitaar), aangevuld met een constant wisselende groep muzikanten.

Na een breekbaar piano intro opent al snel het traag dreunende, en donkere, Friends (A Song About Friends). Een snijdende oproep om vriendjes met Andy en zijn makkers te worden. Blame It On Me klinkt een stuk luchtiger in een soulvol groovend pop-rock nummer, dat lekker aanstekelijk klinkt. Het warm galmende en intieme Puff Break (Believe That) is echt zo’n nummer dat het goed zou kunnen doen op een festival als Pinkpop (hint?)

In het stuwende Spill The Beans zijn wat voorzichtige glamrock (T.Rex) invloeden te horen. Na het luchtige en funky Wash, Rinse, Repeat is het de beurt aan het soulvolle Dancin’ Around My Grave met de boodschap “Celebrate What We Have”.

In het broeierige Let’s Get Down To Business, Pt. 2 zijn wat bluesinvloeden terug te vinden in een hoekige rocker met snerpend, George Harrison-achtig, gitaarspel.

Ook Into The Blue vertoont wat bluesy trekjes maar dan op een broeierige funky manier waarbij het lijkt of het geluid van Tom Petty vermengd is met het vroege geluid van Stephen Stills. De intieme kant van de band is te horen in het dromerige en folky Dream en Work, Work, Work dat opgesierd wordt door warme blazers. Het galmende pop-rock geluid van Love Hard wordt vermengd met zware synfunk klanken.

Wash, Rinse, Repeat is echt zo’n album, dat het goed zou kunnen doen bij de liefhebbers van het betere pop-rock werk.

Tracks:
01. Friends (A Song About Friends)
02. Blame It On Me
03. Puff Break (Believe That)
04. Spill The Beans
05. Wash, Rinse, Repeat
06. Dancin’ Around My Grave
07. Grow Old
08. Let’s Get Down To Business, Pt. 2
09. Into The Blue
10. Dream
11. Love Hard
12. Work, Work, Work

Website: https://www.andyfrasco.com/