Review: Andrew Riverstone – Pushing Against The Flow

 

Andrew Riverstone- Pushing Against The Flow

Andrew Riverstone – Pushing Against The Flow
Format: CD – Digital / Label: Atlantic Highway Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Andrew Riverstone is een singer-songwriter en vooral sessiegitarist, die in het verleden werkte met producers als Gus Dudgeon (Elton John) en John Burns.

Hij is afkomstig uit het kustgebied rond North Devon en heeft zijn vijfde soloalbum uitgebracht. Een album met tien nummers, die allemaal ergens in het muzikale gebied van J.J. Cale en het luie pubrock geluid van Sniff “N’ The Tears of Chris Rea bivakkeren.

Andrew is een muzikale duizendpoot. Dat blijkt wel uit het feit dat hij vrijwel alle instrumenten zelf bespeelt (gitaar, keyboards, bas, percussie, zang en zelfs de schep!) Slechts in Out On The Money Go Round wordt hij bijgestaan door de funky bas van Busta Jones. Een intiem groovend nummer met een pubrock geluid en Andrew’s scherpe bluesgitaar .

Het album opent zeer ontspannen met het melodieuze Pushing Against The Flow. De hard bijtende gitaar zorgt hier voor een rauw randje. Back In The Cool House is overduidelijk door J.J. Cale geïnspireerd, dus lui en bluesy . Here Comes The Shaker Man is een gruizig nummer over een maraca (samba ballen) schudder die te zien was in the Rolling Stones Rock & Roll Circus documentaire en die jamde met grootheden als Jimi Hendrix en the Who.

In het zwevende bluesy Ancient Valley Of The Rocks is een Pink Floyd (dus David Gilmour) geluid te horen. Het afsluitende schurende Shades Of Blue (Highwire) sluit het album op lome wijze af.

Hoewel het ontspannen lome geluid wel erg overheerst op dit album en de productie ietwat aan de lo-fi kant is, is hier toch sprake van een uiterst sympathiek album.

Tracks:
01. Pushing Against The Flow
02. White Flag Burning
03. He’s The Richest Man
04. Into The Storm (Beaches Of Pentewan)
05. Back In The Cool House
06. Here Comes The Shaker Man
07. Ancient Valley Of The Rocks
08. Dust Left Behind
09. Out On The Money Go Round
10. Shades Of Blue (Highwire)

Website: http://www.andrewriverstone.com/index.html