Review: Andreas Kümmert – Working Class Hero

 

Andreas Kümmert - Working Class Hero

Andreas Kümmert – Working Class Hero
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Soulfood – Drakkar Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Duitse zanger Andreas Kümmert zou bekend kunnen  zijn bij de die-hard fans van het programma The Voice Of…, die ook naar de Duitse versie van dit programma gekeken hebben. Andreas was daarin te horen met een cover van Elton John’s Rocket Man. Een nummer, dat hij voor zijn nieuwste, zesde, album opnieuw opnam.

Het eerste dat opvalt aan zijn album is  zijn zeer krachtige stem, die zowel uiterst soulvol en rauw rockend klinkt.  En soulvolle pop is dan ook flink vertegenwoordigd op dit album.

Zo is I Don’t Know een intiem soulpop nummer in een stijl, die ergens tussen Seal en Paul Carrack in zit. Dat geldt ook voor het zwevende en intieme Spaceship. Er wordt ook stevig gerockt op dit album. Zo slaat Andreas flink aan het rocken in het vurige In My Bones, dat ergens tussen Soundgarden en Led Zeppelin in zit. Ook In It For The Money is een stevige hoekige Bad Company achtige rocker en in die zelfde stijl zit ook Laying In Front Of You.

De blues komt aan bod in het rauw ploegende Poor Boy Boogie en het broeierig groovende Hard Times (met lichte Little Feat trekjes). Mother’s In The Kitchen is een  stevig funky groovend nummer, dat gevolgd wordt door de cover van Elton John’s Rocket Man. Een cover die haast op een Pink Floyd-achtige wijze opent en stevig riffend verder gaat.

Leave The Radio On is een deinend bluesy nummer met intense zang in een Zucchero-achtige stijl. Het advies van Andreas in dit nummer dient opgevolgd te worden maar dan alleen als je afstemt op Bluestown Radio op Arrow Classic Rock!

Andreas Kümmert is het bewijs dat er wel degelijk uitstekende talenten voortkomen uit programma’s als The Voice. Een prima gevarieerd album!

Tracks:
01. Leave The Radio On
02. Clown Song
03. I Don’t Know
04. In My Bones
05. Hard Times
06. Spaceship
07. In It For The Money
08. Poor Boy Boogie
09. You Got Something
10. Laying In Front Of You
11. Mother’s In The Kitchen
12. Rocket Man
13. Miracles

Website: https://www.andreas-kuemmert.de/