Review: Andreas Diehlmann Band – Long Way To Go

 

Andreas Diehlmann Band - Long Way To Go

Andreas Diehlmann Band – Long Way To Go
Format: CD/Vinyl LP – Digital / Label: Mountain Meadow Studio Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In zes jaar tijd met een achtste album op de proppen komen bewijst wel dat we met de Duitse zanger-gitarist Andreas Diehlmann en zijn band met een zeer bezige muzikale bij te maken hebben.

Vorig jaar hengelde Andreas met zijn band, Jőrg Sebald (bas) en Tom Bonn (drums), de Herman Blues Award binnen hetgeen bewijst dat het met de blueskwaliteit ook wel snor zit.

De lui schrapende dobro van Andreas opent album nummer 8 in Long Way To Go. Zodra het tempo in dit nummer wordt opgeschroefd ontstaat een stevig pompend bluesrocknummer met de hard bijtende slidegitaar van Andreas en het gierende orgel van gast Tom Bornemann.

De band blijft pompen in Pretty Baby. Een fel nummer met een flinke ZZ Top energie en vlammend gitaarspel. De geest van ZZ Top blijft nog even hangen in de volvette boogie Way To Hell. Broken (Into Little Bits) is een diepe bluesrockballad met getormenteerde zang en hard huilend gitaarwerk van Andreas.

Vervolgens gaat de band weer moddervet groovend verder met Burning Slow en het gruizig pompende Bad Luck. Een ander rustpunt is Baby It’s Gonna Rain All Night. Een intieme slowblues met glansrollen voor de priemende gitaar van Andreas en het zachte soulvolle orgelspel van Tom Bornemann.

The Sky Is Crying van Elmore James sluit het album af. Deze bluesklassieker klinkt bij Andreas messcherp hard en pompend!

Opnieuw een weergaloos goed bluesrock album van de Andreas Diehlmann Band.

Tracks:
01. Long Way To Go
02. Pretty Baby
03. Way To Hell
04. Broken (Into Little Bits)
05. Burning Slow
06. Bad Luck
07. Wedding Dress
08. Baby It’s Gonna Rain All Night
09. The Sky Is Crying

Website: https://www.andreasdiehlmann.de/