Review: Allen-Forrester Band – Allen-Forrester Band

 

Allen-Forrester Band - Allen-Forrester Band

Allen-Forrester Band – The Allen-Forrester Band
Format: CD / Label: Timezone Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het debuut (studio) album van de Allen-Forrester Band bewijst nogmaals dat prima Southern Rock niet aleen maar uit het zuiden van de USA komt. Het gaat hier om een band rond de New Yorkers Josh Allen (zang, gitaar) en Ben Forrester (gitaar, lapsteel) en de Duitsers Hendrik Herder (bas), Matthias Bõhm (drums) en Simon Oslender (keyboards), op het album ook nog aangevuld door Jade MacRae (backing vocals).

Hun Southern Rock is van een behoorlijk hoge kwaliteit. Uiteraard voorzien van prima gitaarwerk en af en toe een wat meer ingetogen nummer.

Het album gaat van start met de lekker smerige Southern Rocker Knock Me Down. Een hoekig pompend nummer met prima soulvolle backingvocals van Jade MacRae. Daarna volgt het loom groovende Stand Up, dat voorzien is van schurende ongepolijste riffs.

Het lui deinende Hey Carolina trekt voorzichtig richting het geluid van the Marshall Tucker Band. Na het losjes rockende Burning Daylight is het de beurt aan de sfeervol deinende soulvolle ballad Forbidden Fruit.

Phases Of The Moon wordt ingeleid door het romige soulorgel van Simon Oslender en is een bluesy deiner, die een beetje aan Bad Company’s Don’t Let Me Down doet denken. Soundtrack Of My Summer heeft behoorlijk leentjebuur gespeeld bij Tom Petty.

Dan volgen er twee broeierige rockers, Good Situation Gone Bad en Running For Your Life, met hard loeiend gitaarwerk. De akoestische blues She Knows What I’m All About sluit het album op intieme wijze af.

Een prima album met hoogstaande Southern Rock!!

Tracks:
01. Knock Me Down
02. Stand Up
03. Hey Carolina
04. Burning Daylight
05. Forbidden Fruit
06. Phases Of The Moon
07. Soundtrack Of My Summer
08. Good Situation Gone Bad
09. Running For Your Life
10. She Knows What I’m All About

Website: https://www.allen-forresterband.com/