Review: All Them Witches – Baker’s Dozen

 

All Them Witches - Baker’s Dozen

All Them Witches – Baker’s Dozen
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

All Them Witches is een stevige psychedelische rockband uit Nashville, die je op hun nieuwe album, ‘Baker´s Dozen’, in 13 nummers meenemen op hun bedwelmende trip.

Een trip waarin van alles gebeurt. Zo hoor je het ene moment stevige, tegen Stoner Rock aanleunende riffs voorbij komen, blues op een broeierige wijze, Pink Floyd-achtige psychedelische rock, hypnotiserende Krautrock en zelfs country.

Ben McLeod (gitaar), Charles Michael Parks, Jr. (bas, zang), Robby Staebler (drums) en Allan Van Cleaves (keyboards) gaan van start met de trage blues, Blacksnake Blues. Een broeierig nummer met gemeen bijtend gitaarwerk van Ben McLeod en Ray Manzarek-achtige orgelklanken van Allan Van Cleave.

Het volgende nummer, Fall Into Space, gaat overduidelijk de psychedelische Pink Floyd kant op. Dan is het tijd voor het grimmig fuzzende Silver To Rust waarin een psychedelisch Stoner geluid gemengd wordt met dromerige psychedelica.

Het donkere Acid Face doet zijn titel alle eer aan in bedwelmend haast Amon Düül-achtig nummer. 6969 WXL The Cage is een bizar, wrange kennismaking met het wel zeer donkere en beklemmende radiostation van dezelfde naam. Vormgegeven in een zeer zwaar dreunend soort psychedelisch techno geluid.

Tiger´s Pit is een gluiperig slepend nummer met een hoog fuzz gehalte gevolgd door de dromerige psychedelica van Tour Death Song.

In Mama Is A Shining Star duiken bedwelmend mooie ambient klanken op en in de dromerige afsluiter van het album, Real Hippies Are Cowboys zorgt een steelgitaar voor de psychedelische countryrock sfeer.

All Them Witches bewijst met dit album wederom dat het een zeer veelzijdige, maar altijd bedwelmende band is!

Tracks:
01. Blacksnake Blues
02. Fall Into Place
03. Silver To Rust
04. Slow City
05. Acid Face
06. L’Hotel Serein
07. 6969 WXL The Cage
08. Tiger´s Pit
09. Tour Death Song
10. Holding Your Breath Across The River
11. Hush, I´m On TV
12. Mama Is a Shining Star
13. Real Hippies Are Cowboys

Website: https://www.allthemwitches.org/home-1