Review: Alex Lopez – Nasty Crime

 

Alex Lopez - Nasty Crime

Alex Lopez – Nasty Crime
Format: CD – Digital / Label: Maremil Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Alex Lopez is een zanger-gitarist uit Florida, die, hevig geïnspireerd door de Britse jaren 70 blues en rock, in 2013 debuteerde met het album ‘Back Bedroom Blues’.

Inmiddels is Alex toe aan zijn zesde album, ‘Nasty Crime’, waarop hij wordt bijgestaan door zijn band the Xpress, bestaand uit Kenny Hoye (keyboards), Steve Roberts (bas) en Kana Leimbach (drums).

Naast een aantal stevig rockende bluesrocknummers is er op dit album ook ruimte voor soulvolle nummers, funk en zelfs jazz.

Geopend wordt met het rauw riffende World On Fire. Een funky bluesrocknummer met de smeulende slidegitaar van Alex en het soulvol zwiepende orgel van Kenny Hoye. Daarna is Just Wait een stuwende soulvolle shuffle met bijtend gitaarwerk.

I Don’t Care klinkt vervolgens intiem en soulvol. Rhythm & blues invloeden duiken op in het lui schuifelende When The Sun Goes Down en in de luchtige soulvolle pop van See The Light. In The First Time is Alex akoestisch te horen in een Paul McCartney achtige ballad met intense zang.

Dan is het weer tijd voor een aantal vurige funky bluesrockers. Te beginnen met Nasty Crime met een heerlijke soulvolle groove en venijnig gitaarwerk, gevolgd door de luie grooves van Holy Woman. In de felle rocker No Way krigt het gierende orgel van Kenny Hoye alle ruimte.

Hooked is een lome jazzy swinger met sfeervol slidegitaarspel van Alex. De luie shuffle That’s Alright sluit het album op een “Calling Card” (Rory Gallagher) achtige wijze, weemoedig, af.

Alex Lopez heeft een lekker afwisselend album afgeleverd waarop hij aantoont dat hij een prima gitarist is, die zijn spel geheel in dienst van zijn nummers heeft gesteld.

Tracks:
01. World On Fire
02. Just Wait
03. I Don’t Care
04. When The Sun Goes Down
05. See The Light
06. The First Time
07. Nasty Crime
08. Holy Woman
09. No Way
10. Hooked
11. That’s Alright

Website: https://www.alexlopezmusic.com/