Review: Alex Lopez – Looking For A Change

 

Alex Lopez - Looking For A Change

Alex Lopez – Looking For A Change
Format: CD – Digital / Label: Maremill
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De liefde voor de 70’s classic bluesrock spat van het nieuwe album van de Amerikaanse zanger-gitarist Alex Lopez af. Op zijn inmiddels zevende album laat deze muzikant uit Cleveland, Ohio, bijvoorbeeld horen dat het geluid van Led Zeppelin niet onopgemerkt aan hem voorbij is gegaan.

Samen met Kana Leimbach (drums) en Steve Roberts (bas) levert Alex een uitstekend album af, dat begint met het funky riffende Train. Funky a la the Black Crowes en bovendien voorzien van de nodige Led Zeppelin trekjes en uiteraard met het vlammende gitaarwerk van Alex.

De invloed van Led Zeppelin is zeer duidelijk in het vurig funkende Whiskey Covered Woman. Maar ook in nummers als de krachtig stuwende rocker Blues They Rock en het sfeervol deinende Looking For A Change waarin de bluesy huilende gitaar van Alex de hoofdrol steelt.

Er is echter meer aan de hand dan alleen maar Led Zeppelin invloeden. Zo is de warme slowblues Spanish Blues voorzien van intiem jazzy gitaarspel en een losjes swingend Latin outro. De bluesrock ballad Night Closing In kan zich meten met het betere werk van Gary Moore.

De shuffle Tell Me swingt op een losse warme wijze waarin Alex lekker branderig gitaarwerk aflevert. Zowel Wild As The Wind als She zijn prima voorbeelden van de funky kant van Alex. Geheel in stijl sluit Alex zijn nieuwe album af met een messcherpe cover van Politician van Cream.

Als bluesrock liefhebber kan je gewoonweg niet om dit nieuwe album van Alex Lopez heen!

Tracks:
01. Train
02. Whiskey Covered Woman
03. Blues They Rock
04. Looking For A Change
05. Spanish Blues
06. Tell Me
07. Wild As The Wind
08. She
09. Night Closing In
10. Politician

Website: https://www.alexlopezmusic.com/