Review: Alastair Greene – Standing Out Loud

 

Alastair Greene - Standing Out Loud

Alastair Greene – Standing Out Loud
Formt: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Op zijn inmiddels alweer elfde album gaat zanger-gitarist Alastair Greene uit Austin, Texas, er weer als vanouds keihard tegenaan. Het resultaat is een heerlijk hard bluesrockalbum met korte rockende songs waarin Alastair’s verzengend harde gitaarspel de show steelt naast de stuwende ritmesectie Todd Bolden (bas) en Adam Abrashoff (drums).

Het door J.D. Simo geproduceerde album start met het gruizig schurende You Can’t Fool Me. Vurig riffend met krachtige zang en al even krachtig gitaarspel van Alastair. Slow Burn rifft daarna lekker lui verder op een hoekige funky wijze met vurig huilend gitaarwerk. Een “slow burner indeed!”.

De sfeer blijft broeierig in het loom pompende Only Do en het sluipende In Trouble. De grooves in The Last To Cry klinken zeer lui en funky terwijl Alastair zijn slidegitaar gruizig laat huilen. In het loom pompende Trouble Blues duikt de invloed van ZZ Top op hetgeen ook in de venijnig snijdende rocker Temptation het geval is.

Am I To Blame is een boogie van het zeer gruizige soort met bijbehorend hard schurend gitaarwerk. Rusty Dagger is het broeierig galmende rustpunt van het album. Een slowblues met indringend bluesy spel van Alastair. De klassieker Bullfrog Blues krijgt een verzengend woest rockende uitvoering met Mark Epstein (bas) en Kevin Hall (drums) als ritmesectie.

De bluesrock fans hebben er met het nieuwe Alastair Greene album weer een prima ongepolijste parel bij!

Tracks:
01. You Can’t Fool Me
02. Slow Burn
03. Only Do
04. In Trouble
05. The Last To Cry
06. Trouble Blues
07. Am I To Blame
08. Standing Out Loud
09. Temptation
10. Rusty Dagger
11. Bullfrog Blues

Website: https://agsongs.com/home