Review: Alastair Greene – Alive In The New World

 

Alastair Greene - Alive In The New World

Alastair Greene – Alive In The New World
Format: CD – Digital / Label: Whiskey Bayou Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Hoewel gitarist-zanger Alastair Greene uit Santa Barbara, CA, nou niet bepaald een bluesrock verleden heeft (the Alan Parsons Project en Starship) bewijst hij met zijn soloalbums keer op keer dat hij thuishoort in het rijtje prima bluesrock gitaristen. Een gitarist, die zijn gitaar lekker rauw kan laten vlammen en bijten en ook af en toe zijn intiemere kant laat horen.

Zo ook op zijn nieuwe livealbum ‘Alive In The New World’ waarop hij op een prima wijze begeleid wordt door producer Tab Benoit (drums) en Corey Duplechin (bas). Het album werd opgenomen in de City Winery in Chicago en opent met het stuwend pompende Back At The Poor House. Een instrumentaal nummer waarin Alastair via zijn fel vlammende gitaar zijn vakmanschap laat horen.

Na de loom groovende bluesrock van Lies And Fear wordt de stug doorriffende rocker When You Don’t Know What To Do ingezet. Een rocker met een lekker rauw geluid. In de loom pompende shuffle No Longer Amused duiken wat Jimi Hendrix invloeden op in Alastair’s schroeiende gitaarspel.

Heroes is een voorbeeld van de intiemere kant van Alastair. Een bluesrock ballad met sfeervol huilend gitaarwerk. Find Your Way Back Home pompt in de beste Free traditie gevolgd door de sompige boogie Living Today. Bayou Mile is een sfeervol galmend nummer met zwevend slidegitaarspel.

De afsluiter van dit album, The New World Blues,  klinkt funky in de beste Led Zeppelin traditie met de gierende slidegitaar van Alastair.

Dit livealbum van Alastair Green hoort thuis in de collectie van iedere bluesrock liefhebber!

Tracks:
01. Back at the Poor House
02. Lies and Fear
03. When You Don’t Know What To Do
04. No Longer Amused
05. Wontcha Tell Me
06. Heroes
07. Find Your Way Back Home
08. Living Today
09. Bayou Mile
10. The New World Blues

Website: https://agsongs.com/home