Review: Adrian Sutherland – Precious Diamonds

 

Adrian Sutherland - Precious Diamonds

Adrian Sutherland – Precious Diamonds
Format: CD – Digital / Label: Midnight Shine Music Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Adrian Sutherland is een singer-songwriter uit Noord Canada en hij stamt af van de Omushkegowuk Cree Indianen. Daarom staan er twee nummers op zijn nieuwe album, die in de Indiaanse taal worden gezongen. Notawe (Father) is een innemend deinend nummer met zachte blazers en Kyash (Before) is een zacht stuwend nummer met krachtige Indiaanse chants.

De rest van het album is gevuld met enerzijds warme intieme nummers en anderzijds met sprankelende aanstekelijke Rootspop.

Het album werd opgenomen in Nashville met producer Colin Linden en Mickey Raphael (harmonica), Jim Hoke (saxofoon), Jerry Roe (drums), John Dymond (bas), Janice Powers (orgel) en Brandon Robert Young (backing vocals).

My Rebel Spirit is een krachtig Rootsrock nummer met lichte Lynyrd Skynyrd trekjes met gemeen schurend gitaarwerk. Ook You Are Left Behind klinkt krachtig maar tegelijkertijd ook gekweld.

Voorbeelden van de intiemere kant van Adrian Sutherland zijn de ballad The Storm met een sprankelend vroeg John Denver geluid, het sprankelend wiegende Diamonds en het galmende Feeling Of Love, dat aan “onze” Douwe Bob doet denken.

Let It Shine is een zeer hitgevoelig sprankelend Rootspop nummer gevolgd door de afsluiter van het album Precious, dat een broeierig swampy geluid heeft.

Een zeer prettige kennismaking met singer-songwriter Adrian Sutherland.

Tracks:
01. Notawe (Father)
02. My Rebel Spirit
03. Boogeyman
04. You Are Left Behind
05. Diamonds
06. Kiyash (Before)
07. The Storm
08. Feeling Of Love
09. Let It Shine
10. Precious

Website: https://adriansutherlandmusic.com/home