Review: Ade Wilding – Better Late Than Never

 

Ade Wilding - Better Late Than Never

Ade Wilding – Better Late Than Never
Format: CD / Label: AWE Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ade Wilding is een singer-songwriter uit Zuid-Wales, die al vanaf de 70’s actief is en die met ‘Better Late Than Never’ toe is aan zijn tweede album. Een album waarop Ade vrijwel alle instrumenten bespeelt en de zang verzorgt.

Het album werd gedurende de afgelopen (?) pandemie opgenomen en opent treffend met Pandemic, dat voorzien is van een rauw schurend geluid in een broeierige bluesy rocker.

Vervolgens gaat Crying To The Sky richting de verzorgde pop-rock waarbij je kan gaan denken aan het dromerige geluid van Beatle George Harrison.

De blues komt aan bod in Feel So Lonely, een lui pompend nummer met fuzzgitaar en behoorlijk wat ‘Yer Blues’ (Beatles) trekjes. Ook in het sprankelende en sfeervolle Hang On To Your Love zit een bluesy geluid, mede door het schroeiende gitaarwerk.

I Don’t Care is een warme en soulvolle deiner met een sfeervol Peter Green sfeertje. Zowel het venijnige Love Divine als het donkere I’m Going Down zijn voorbeelden van prima rocknummers op dit album.

Iets minder te spreken was ik over My Way Home, dat gevaarlijk richting the Bellamy Brothers ‘Let Your Love Flow’ gaat en de wel erg nette softpop van The Fight For Peace, met een overigens treffende boodschap ‘Make Love Not War’.

Gelukkig trekt Ade alles weer recht met de afsluiter Something’s Gone Wrong With My Life, een soulvol bluesnummer.

Het nieuwe album van Ade Wilding mag dan niet op alle fronten overtuigen maar is zeker als een zeer aangenaam album te omschrijven.

Tracks:
01. Pandemic
02. Crying To The Sky
03. Feel So Lonely
04. Hang On To Your Love
05. I Don’t Care
06. My Way Home
07. Give Me Some Time
08. Love Divine
09. The Fight For Peace
10. I’m Going Down
11. Something’s Gone Wrong With My Life

Website: https://adewildingmusic.godaddysites.com/