Review: Ace Frehley – 10,000 Volts

 

Ace Frehley - 10,000 Volts

Ace Frehley – 10,000 Volts
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: MNRC Heavy
Release: 2024

Tekst: Joop van Rossem

Kneiterharde riffs, stadionfähige meebrulrefreinen en machtige gitaarsolo’s, je vindt het allemaal op de nieuwe langspeler van de inmiddels 72-jarige Paul Daniel Frehley, beter bekend als Ace Frehley die gedurende meerdere periodes de sologitaar bespeelde in Kiss, de band die hij meehielp oprichten.

Daarnaast maakte hij twee prima albums met zijn band Frehley’s Comet en is hij met ‘10,000 Volts’ alweer toe aan zijn achtste soloplaat. Een muzikant met een dergelijke staat van dienst heeft eigenlijk niets meer te bewijzen maar met deze classic hardrock in optima forma laat hij de concurrentie toch nog even een poepie ruiken.

Elke rechtgeaarde rocker gaat gegarandeerd plat voor heerlijke tracks als het titelnummer, het wat aan Cheap Trick herinnerende Walkin’ On The Moon, Cosmic Heart, Cherry Medicine (met de heerlijke tekstregel uit het refrein “You Make Me Feel Better When You’re In Your Black Leather”), het aan Alice Cooper te linken Blinded en het van een verrukkelijke riff voorziene Up In The Sky.

Met een beetje geluk en wat gezonde inspanning van de jocks op de radiostations, zouden powerballads als Back Into My Arms Again en Life Of A Stranger en het stuwende Constantly Cute hun opwachting moeten kunnen maken in de hitlijsten. Het devies luidt derhalve: lekker hard afspelen, laat die buren maar veertig minuten meegenieten !

Tracks:
01. 10,000 Volts
02. Walkin’ On The Moon
03. Cosmic Heart
04. Cherry Medicine
05. Back Into My Arms Again
06. Fightin’ For Life
07. Blinded
08. Constantly Cute
09. Life Of A Stranger
10. Up In The Sky
11. Stratosphere

Website: https://www.acefrehley.com/