Review: A Ride To Heaven – A Ride To Heaven

 

A Ride To Heaven - A Ride To Heaven

A Ride To Heaven – A Ride To Heaven
Format: CD / Label: independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Met het album ‘A Ride To Heaven’ hebben we te maken met een aangrijpend mooi album. Het gaat hier niet om een band maar een project, dat georganiseerd werd door Maria Elvira Pardo-Le Grand, de weduwe van singer-songwriter Alain Le Grand uit Normandië.

Alain Le Grand was een zeer veelzijdige man, die onder meer ingenieur, coach, motorfanaat, schrijver en muzikant was. Hij nam ook deel aan de Parijs-Dakar race, zoals op de hoes van dit album te zien is.

Alain vocht 4 jaar lang tegen chronische lymfatische leukemie. Een gevecht dat hij uiteindelijk verloor. Hij had één grote wens en dat was om nog een album uit te brengen voor zijn dood. Helaas werd die wens door de Covid-19 epidemie gedwarsboomd.

Zijn weduwe besloot daarop om de opnames na zijn dood uit te brengen, daarbij geholpen door producer en muzikant Juan Galeana. En het resultaat mag er op een ontroerend mooie wijze zijn!

De tien nummers op dit album laveren tussen intieme bluesy songs en warme soul waarbij de warme intieme stem van Alain een belangrijke rol speelt.

Hij opent het album met zijn motor, die hij start om Santa Fe Blues in gang te zetten. Een lome ontspannen shuffle met een hemels huilende slidegitaar. If You Did Care is vervolgens een luchtig swingend nummer met een warm Latijns-Amerikaans geluid.

Safe Deposit klinkt door gitaarriffs iets grimmiger in een broeierig bluesy nummer. Respect Once For All is een mooi voorbeeld van een heerlijk intieme soul ballad. Ook No Need To Be Star hoort in de soulhoek thuis met zijn warme blazers en intieme zang.

In Bypass is het geluid wat rauwer in een stug doorpompend mid-tempo nummer. De blues komt aan bod in het broeierig intieme Cross The Borderline.
Het prijsnummer van dit album is de bluesy soul van The Breaker dat van een Bill Withers-achtige klasse is.

Alain neemt afscheid van ons via de zeer intieme ballad Prayer To Angel Face met een ontroerend mooie orkestratie.

Alain Le Grand heeft het hem toch geflikt! Hij laat een zeer indrukwekkend album af waar hij, daarboven in de Hemel, apetrots op mag zijn.

Tracks:
01. Santa Fe Blues
02. If You Did Care
03. Safe deposit
04. Respect Once For All
05. Get To Work
06. No Need To Be A Star
07. Bypass
08. Cross The Borderline
09. The Breaker
10. Prayer To Angel Face

Website: https://www.reverbnation.com/alainlegrand