Review: 49 Winchester – Fortune Favors The Bold

 

49 Winchester - Fortune Favors The Bold

49 Winchester – Fortune Favors The Bold
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

49 Winchesteris een Americana band uit Virginia, die op hun nieuwe album een mix laat horen van (alternative) country, folk en rock & roll. Dit is het vierde album van Isaac Gibson (zang, gitaar), Chase Chafin (bas), Bus Shelton (gitaar) en Noah Patrick (pedal steel). Het album werd geproduceerd door Stewart Myers.

De muziek van 49 Winchester valt onder de verzorgde Americana met hier en daar een rauw randje maar vooral met een bij vlagen zeer intiem en soulvol geluid.

Het album opent met hemelse samenzang in Annabel en gaat daarna gemoedelijk twangend, en deinend, verder waarbij de zacht huilende pedal steel van Noah Patrick sfeervol aanwezig is. Man’s Best Friend is een sprankelend countryrock nummer met een zacht stuwend geluid en bijtend gitaarwerk.

All I Need is een iets rauwere mid-tempo rocker waarin de rock kant van the Eagles gemengd lijkt te zijn met Southern Rock invloeden. In de (hillbilly) countryrock van Hillbilly Daydream gaat de band op de zacht groovende toer met bijtend gitaarspel en uiteraard de zacht huilende pedal steel.

In de pianoballad Damn Darlin’ zitten wat Billy Joel (Piano Man) invloeden verstopt maar dan voorzien van het dromerige soulvolle Hammond B3 geluid van Don Eanes.

Second Chance behoort tot de hoogtepunten van dit album. Een intieme, warm deinende ballad met prima gekwelde en soulvolle zang van Isaac Gibson. Ook Neon behoort tot de betere nummers van het album. Een ballad met een licht bluesy geluid.

De losjes boppende Americana van Last Call sluit het album op een prettige wijze af.

49 Winchester heeft een kwalitatief hoogstaand Americana album afgeleverd. De Americana fans weten wat ze te doen staat…

Tracks:
01. Annabel
02. Man’s Best Friend
03. Russell County Line
04. All I Need
05. Hillbilly Dream
06. Damn Darlin’
07. Fortune Favors The Bold
08. Second Chance
09. Neon
10. Last Call

Website: https://49winchester.com/