Recensie: Wren – Pink Stone: Songs From Moose Lodge

 

Wren - Pink Stone

Wren – Pink Stone: Songs From Moose Lodge
Format: CD / Label: Laura Adrienne Brady Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Voor velen zal dit derde album van Wren een kennismaking zijn met deze Amerikaanse singer-songwriter uit Seattle, Washington. Zij werd geboren als Laura Adrienne Brady en haar muziek is doorspekt met invloeden uit de Keltische folk.

Moose Lodge is de naam van een hut van vrienden van Wren waar zij een tijdje op mocht passen.

Op het album wordt Wren bijgestaan door Krista Detor (piano, field organ, accordeon, zang), Dena El Saffar (viola, joza), Ben Lumsdaine (drums, percussie), Gordon Lowry (fiddle), Steve Mascari (bas), Jonathan Rool (zang), Gary Stroutsos (American Indian cedar flute), David Weber (producer, akoestische gitaar, mandoline, zingende zaag, mouth harp, bas), Jason Wilber (elektrische gitaar) en Matthew Zelenin (Hammond orgel).

Het geluid op dit album is sprookjesachtig en zeer intiem te noemen waarbij je kan denken aan een mix van Heather Nova en Suzanne Vega. Het zeer intieme en glasheldere stemgeluid van Wren draagt daar in zeer hoge mate aan bij.

Het album wordt geopend door The Sun Is Going Down. Een zacht deinend nummer met de stemmige joza van Dena El Saffar. Een betoverend mooie mix van folk en Oosterse invloeden.

Pedal Strong is vervolgens een zeer intieme ballad, die mede door de betoverende zang zeer bedwelmend klinkt. Het sprookjesachtige Tracks klinkt als een mix van Suzanne Vega en Heather Nova. De zachte elektrische gitaar van Jason Wilber is te horen in het zwevende Pink Stone.

Come Back River is net zo betoverend mooi met de galmende engelenzang van Wren en de American Indian cedar flute van Gary Stroutsos. In het zacht deinende Cedar Tree Boy is Krista Detor als tweede zangeres te horen.

De afsluiter Eiffel Tower Date is een luchtig Americana nummer met de twanggitaar van Jason Wilber en de accordeon van Krista Detor.

Ik ben helemaal betoverd door dit prachtige intieme album van Wren!

Tracklist:
01. The Sun is Going Down
02. Pedal Strong
03. Tracks
04. Wandering Queen
05. Pink Stone
06. Come Back River
07. Corn Stalks
08. Kite Out On The Ocean
09. Cedar Tree Boy
10. Eiffel Tower Date

Website: https://www.swimmingrabbitarts.com/wren