++++Wouter Planteijdt - Bullhorn

Wouter Planteijdt – Bullhorn
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: ZIP Records
Releasedatum: 20 september 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

Wouter Planteijdt (Haarlem, 28 oktober 1957) is vooral bekend als zanger-gitarist van Sjako. Maar de voorman van dit Haarlemse powerrocktrio is ook een veelgevraagd sessiemuzikant en producer bij o.a. Hans Dulfer’s Reflud, Paul de Munnik, J.B. Meijers, Bob Fosko, Maarten van Roozendaal, Ricky Koole, Sanne Wallis de Vries, Jeroen van Merwijk en Beatrice van der Poel.

In 1998 brengt Planteijdt zijn eerste soloalbum ‘W’ uit, in 2000 gevolgd door ‘Joffers Whiffle’. September jl. verscheen er na bijna twee decennia weer een nieuw album van Wouter Planteijdt. Op dit album, ‘Bullhorn’, staan vijftien nieuwe door Planteijdt zelf geschreven songs. Planteijdt wordt op ‘Bullhorn’ begeleid door de door de muzikale wol geverfde Gerco Aerts (contrabas) en Mischa Porte (drums en backing vocals).   

De openingsnummers Everybody’s Angry en het titelnummer Bullhorn zijn lekker relaxte en ontspannen Americana en countryfolk. Na het ingetogen gezongen en subtiel geïnstrumenteerde Manny’s fFneral en het bluesy Aftermath Of You gaat het tempo in het uitbundige Woman met een wah- wah gitaar en een sterkte ritmesectie omhoog.
Her Head en Last Coat zijn fijne ballads. In het bluesy Catherine Oh Catherine vraagt Planteijdt zich af ‘Did I MeToo you?, maar zegt meteen daarop ‘You surely MeTooed me’. Mooi gitaarwerk. Mooi (J.J. Cale-achtig) gitaarwerk en een fraaie bassolo zijn daarna te horen in Good Defeats Bad. On Either Side doet me sterk denken aan ‘Lyin’ eyes’ van The Eagles.
Countryrock is ook te proeven in Trail & Error en in Tiny Fags is de strakke ritmesectie lekker op dreef. Slow Dance is een mooi rustig liedje en in het jazzy Serious Smile trakteert Planteijdt de luisteraar op een fraaie gitaarsolo. Het album wordt met het zweverige Beauty Flies mooi afgesloten.   

Conclusie:
‘Bullhorn’ is een zeer prettig in het gehoor liggend album met mooie, spontane en eenvoudige liedjes.  

Tracks cd:
01. Everybody’s Angry
02. Bullhorn
03. Manny’s Funeral
04. Aftermath Of You
05. Woman
06. Her Head
07. Last Coat
08. Catherine Oh Catherine
09. Good Defeats Bad
10. On Either Side
11. Trail & Error
12. Tiny Flags
13. Slow Dance
14. Serious Smile
15. Beauty Flies

Website: Wouter Planteijdt