Recensie: Willie Nelson – That’s Life

 

Willie Nelson – That’s Life
Format: CD – LP / Label: Legacy Records
Release: 2021

Tekst: Gerrit Schinkel

Willie Nelson (29 april 1933, Abbott, Texas) is sinds 1956 actief in de muziekbusiness. De in Fort Worth, Texas, opgegroeide legendarische singer-songwriter hoopt volgende maand zijn 88e verjaardag te vieren. Maar ondanks het feit dat zijn gezondheid hem wel eens parten speelt weigert “The Red Headed Stranger” domweg om met pensioen te gaan. I.v.m. COVID-19 liggen de optredens stil, maar hij brengt nog steeds met grote regelmaat albums uit.

Vorige maand kwam Nelson met zijn 71e (!) soloalbum op de markt. Op dit album, ‘That’s Life’, brengt Willie Nelson een ode aan Frank Sinatra. Het is niet de eerste keer dat Nelson een eerbetoon brengt aan Sinatra. Eerder deed hij dat in 2018 met het met een Grammy award voor best traditional pop vocal album bekroonde ‘My Way’.

 ‘That’s Life’ opent met een swingende versie van George & Ira Gershwin’s Nice Work If You Can Get It. Mooi pianospel en ontspannen gitaarwerk.

Heerlijke pianosolo’s zijn ook te horen in het jazz Just In Time. A Cottage For Sale is een prachtige met strijkers versierde ballad met de enigszins ‘gebroken’ stem van Nelson.
Fraaie baslijnen en handclapping zijn er in I’ve Got You Under My Skin, de bekende Cole Porter klassieker uit 1936. De blazers treden op de voorgrond in het jazzy You Make Me Feel So Young.

In I Won’t Dance krijgt Nelson vocale assistentie van de Canadese jazzzangeres Diana Krall, en waarin we met de blazers in een echte bigbandsfeer raken.

Fraai is het titelnummer That’s Life, Sinatra’s grote hit uit 1966, met de coole mondharp van Micky Raphael. Met Luck Be a Lady belanden we met de blazers weer swingend in de bigbandsferen. Dat Nelson nog zeer goed bij stem is blijkt uit de pianoballad In the Wee Small Hours of the Morning en Learnin’ the Blues. Het album eindigt swingend met Gene Austin’s Lonesome Road.

Conclusie:
Willie Nelson als crooner. Hij maakt het op ‘That’s Life’ waar. Een lekker relaxed album.

Tracks:
01. Nice Work If You Can Get It
02. Just In Time
03. A Cottage For Sale
04. I’ve Got You Under My Skin
05. You Make Me Feel So Young
06. I Won’t Dance
07. That’s Life
08. Luck Be A Lady
09. In the Wee Small Hours of the Morning
10. Learnin’ the Blues
11. Lonesome Road

Line-up:
Willie Nelson – zang, akoestische gitaar
Jay Bellerose – drums, handclapping, tamboerijn
David Pitch – bas, handclapping
Paul Franklin – (steel) gitaar
Dean Parks – akoestische gitaar, elektrische gitaar, handclapping
Mickey Raphael – mondharmonica
Diana Krall – zang (track 6)
Matt Rollings – Hammond B3, handclapping, piano, vibrafoon
Jeff Coffin – tenor sax
Mark Douthit – alt sax
Barry Green, Chris McDonald – trombone
Mike Haynes – bariton sax, trompet
Steve Patrick – (picolo) trompet
Matt Forbes – handclapping
David Angeli, Monisa Angeli, Carrie Bailey, Kevin Bate, David Davidson, Conni Ellisor, Cornelia Heard, Alison Hoffman, Paul Nelson, Sari Reist, Kristin Wilkinson, Karen Winkelmann – strings

Website: Willie Nelson