Recensie: Whitesnake – The BLUES Album

 

Whitesnake – The BLUES Album
Format: CD – 2LP – Digital / Label: Rhino
Release: 2021

 Tekst: Joop van Rossem

Tijdens het zappen viel ik in de documentaire ‘Adje’ rond meestergitarist Adje van den Berg. Ik had ‘m al eerder bekeken maar toch heb ik het programma afgekeken waarin hij op bezoek is bij zijn voormalige partner in crime David Coverdale, waarmee hij vele muzikale triomfen beleefde.

De man met het machtige stemgeluid maakte van 1973-1976 deel uit van Deep Purple, voor hij in 1978 zijn eigen band Whitesnake boven de doopvont hield.

Vooral in de tachtiger jaren was deze band een van de grootste hardrockgroepen met een aantal fantastische langspelers waarvan ‘Whitesnake’ uit 1987 de commercieel meest succesvolle was.

Maar Coverdale was ook in het huidige decennium actief met niet misselijke albums als ‘Good To Be Bad’, ‘Forevermore’ (2011) en ‘Flesh And Blood’ (2019). Het lijkt erop dat de inmiddels 69-jarige rocker aan het terugkijken is, want ‘The BLUES Album’ is de derde en laatste in een trilogie, waarvan al eerder ‘Love Songs’ en ‘The ROCK Album’ verschenen. 

Chronologisch gezien stammen de veertien nummers van ‘Slide It In’ (1984) tot het eerder aangehaalde ‘Forevermore’, terwijl het geweldige ‘The River Song’ van Coverdales soloplaat ‘Into The Light’ werd geplukt.

Aparte vermeldingen van liedjes is bij dit werk zinloos, het is gewoon veertien keer raak, net zoals op de twee andere compilaties. Deze drie verzamelaars zijn de ideale instappers om de band te leren kennen, hoewel ik me niet kan voorstellen dat een beetje muziekliefhebber deze band niet kent. Wellicht de allerjongste lezers van deze website. Hoe dan ook: warm aanbevolen !

Tracklist:
01. Steal Your Heart Away
02. Good To Be Bad
03. Give Me All Your Love
04. Take Me Back Again
05. Slow An’ Easy
06. Too Many Tears
07. Lay Down Your Love
08. The River Song
09. Whipping Boy Blues
10. If You Want Me
11. A Fool In Love
12. Woman Trouble Blues
13. Looking For Love
14. Crying In The Rain

Website: Whitesnake

Hits: 10