Recensie: Wesley Pruitt – Gypsy Soul

 

Wesley Pruitt - Gypsy Soul

Wesley Pruitt – Gypsy Soul – The Corona Sessions
Format: CD / Label: Groovin’ Soul Productions Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een zeer aangenaam album

Zanger-gitarist Wesley Pruitt Jr., uit Texas, zit al ruim 20 jaar in het bluesvak en heeft met zijn Wesley Pruitt Band zijn derde album afgeleverd. Naast Wesley bestaat de band uit Chase Murdock (drums) en Calvin Sheffield (bas).

Het album is voor ongeveer de helft gevuld met ontspannen soulvolle blues met af en toe wat country/Southern Rock trekjes.

Geopend wordt met Texas Woman waarin het soulvolle geluid van de band vermengd is met lichte countrytrekjes waardoor een geluid ontstaat dat aan Dobie Gray doet terugdenken. Een zacht swingend nummer met prima gitaarwerk. Alleen een nummer midden in een gitaarsolo wegfaden kan natuurlijk niet!

Cryin’s (Not A Shame) is een intiem deinende shuffle met een ontspannen Neville Brothers-achtig geluid. De Southern Rock komt voorzichtig om de hoek kijken in de luie ballad My Sweet Elizabeth. Ook Heart Lettin’ Go is een ontspannen ballad maar dan eentje, die meer richting Chris Rea trekt.

De andere helft van de nummers gaat meer de fellere blues kant op. Gypsy Soul is een loom pompende blues met schroeiend bijtend gitaarwerk.

Interlude is een instrumental met vlammend Hendrix gitaarspel. Dat Hendrix geluid keert terug in het funky pompende Southern Classic W Gravy. Ook hier wordt het nummer uitgefaded midden in een gitaarsolo!!!

Hug Ya Kiss ya Squeeze Ya is een venijnige shuffle mat hard bijtende gitaar en de afsluiter The saint And The Sea is een slowblues met een bij vlagen ouderwets Fleetwood Mac geluid, een super soulvol orgel en de vlammende gitaar van Wesley.

De ervaring van Wesley Pruitt is goed te horen op dit zeer aangename album.

Tracklist:
01. Texas Woman
02. Cryin’s (Not A Shame)
03. Gypsy Soul
04. Ain’t No Mornin’
05. Interlude
06. It Takes A Woman
07. My Sweet Elizabeth
08. Heart Lettin’ Go
09. Southern Classic W Gravy
10. Our Love
11. Hug Ya Kiss Ya Squeeze Ya
12. The Saint And The Sun

Website: https://www.wesleypruittbandmusic.com/