Recensie: Veronique Gayot – Animal

 

Veronique Gayot - Animal
Veronique Gayot – Animal
Format: CD – vinyl LP / Label: Grand Cru Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Veronique Gayot is een zangeres uit Strasbourg, Frankrijk, die in 2019 debuteerde met het album ‘Wildcat’. Op dat album wist zij mij nog niet helemaal te overtuigen doordat ze bij vlagen te geforceerd rauw klonk.

Op haar nieuwe album ‘Animal’ heeft Veronique zich wat mij betreft helemaal gerevancheerd. Nergens klinkt zij te geforceerd doordat ze haar van nature al zeer rauwe stemgeluid nu gedoseerd op ons los laat.

Qua stemgeluid kan je bij Veronique niet om zangeressen als Alannah Myles, Beth Hart en Melissa Etheridge heen.

Het nieuwe album gaat loom en broeierig van start met Wicked Shot. Een bluesy nummer waar een swamp sfeertje overheen hangt waardoor er een mix van Tony Joe White en Alannah Myles ontstaat.

Big Black Mama Style is vervolgens een gonzend stuwende rocker met een lekker rauw geluid. Veronique bewijst in In The Hand Of The Blues dat zij ook zeer soulvol kan klinken op een Beth Hart-achtige wijze.

Let’s Go Crazy schuurt er, al pompend, stevig op los gevolgd door het eveneens pompende, maar dan luie, Love Is A Shelter. In Animal klinkt Veronique als het bluesy zusje van Melissa Etheridge.

In Good Blues On The Radio is ze op zoek naar een goed bluesprogramma op de radio. Ik heb een tip voor haar: Bluestown Radio, elke woensdagavond van 21.00 – 23.00 uur op Arrow Classic Rock!

Al met al is het nieuwe Veronique Gayot album een zeer geslaagd rauw bluesrock album waarop Veronique dit keer bewijst dat zij één van de betere blueszangeressen van dit moment is.

Tracklist:
01. Wicked Shot
02. Big Black Mama Style
03. In The Hand Of The Blues
04. Let’s Go Crazy
05. Love Is A Shelter
06. Animal
07. Good Blues On The Radio
08. No Second Kind Of Woman
09. Easy Rider
10. My Daddy Was A Sailor

Website: Veronique Gayot