Recensie: Vdelli – Now

 

Vdelli - Now

Vdelli – Now
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Vdelli is een Australisch trio rond zanger-gitarist Michael Vdelli en verder bestaand uit Ric Whittle (drums) en Tony Gibbs (bas).

Na een hele rits albums komen zijn nu met een nieuw album, dat voor het merendeel vol staat met zeer stevige bluesrock. De ene keer hard funky groovend en de andere keer broeierig pompend.

Michael Vdelli laat zijn gitaar flink hard vlammen met een schroeiend geluid en zijn zang deed mij in sommige nummers aan het bluesy stemgeluid van David Coverdale denken.

Geopend wordt met het loodzwaar pompende Downtown met een razend rauw geluid en de hard zoemende bas van Tony Gibbs. Het hoekige groovende Pick Up The Pace ontwikkelt zich tot een stevig boogie.

In Ain’t No Friend gaat het trio wederom op de rauw groovende funktoer met een geluid dat aan het betere werk van Glenn Hughes doet denken.

Er zijn ook wat rustpunten aanwezig op het album. Zo is The Night Belongs To Me een loom deinende shuffle met sfeervol snijdend gitaarspel van Michael. Ook Armchair Blues klinkt lekker loom met zijn jazzy geluid.

Het zijn echter toch de zeer stevige bluesrock nummers die mij het meeste plezier deden. Taking It’s Toll pompt venijnig met zijn gemeen snijdend gitaarwerk en What To Do is een lompe gonzende boogie.

Michael Vdelli sluit het nieuwe album af met de intieme instrumentale Stephinwolf.

Liefhebbers van het stevige bluesrock werk kunnen met dit nieuwe album van Vdelli weer een nieuwe “must buy” noteren.

Tracklist:
01. Downtown
02. Pick Up The Pace
03. Use Your Magic
04. Ain’t No Friend
05. The Night Belongs To Me
06. What’s In Your Head
07. Good Times Roll
08. Armchair Blues
09. Taking It’s Toll
10. What To Do
11. Sooner Than Later
12. Stephinwolf

Website: Vdelli