Recensie: Various Artists – The Mojo Man Special Vol 5 – Party Time – Dancefloor Killers

 

Various Artists - The Mojo Man Special Vol 5 – Party Time – Dancefloor Killers

Various Artists – The Mojo Man Special Vol 5 – Party Time – Dancefloor Killers
Format: CD Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw een waar rhythm & blues dansfeest!

De titel van dit album zegt het al. Doe je dansschoenen maar weer aan want het Koko-Mojo label heeft weer een aantal dancefloor killers voor je klaar gezet. En wederom zit er tussen het grote aanbod aan vrij obscure artiesten weer een groot aantal parels!

Neem nu bijvoorbeeld de doo wop groep the Poets die in Dead gemoedelijk deinend klinkt maar er ondertussen wel een bizarre vampier/Dracula tekst uitgooit.

Danny Owens was o.a. zanger bij formaties als the Melody Masters, the Coleman Brothers, the Southern Sons en the Four Tunes is hier solo te horen met de luchtig boppende rhythm & blues van You’re A Little Too Late.

Jump Jump Jump van Great Gates is een heerlijk losjes swingend jumpblues nummer met lichte Rock Around The Clock trekjes.

Felton Jarvis was de producer van Elvis Presley gedurende de jaren 1966-1977 en is hier te horen met een broeierige cover van John Lee Hooker’s Dimples. Dat de Bo Diddley beat en gospel prima samen gaan bewijst Lucilee Barbee in Let The Church Roll On.

Na een Chuck Berry-achtig gitaarintro schakelen Goree Carter & his Hepcats over op een luie stuwende shuffle in Rock Awhile. Skip Robinson & his Imperials klinken in I Just Can’t Wait gevaarlijk als Booker T’s Green Onions.

The Gee Cees was een gelegenheidsduo bestaand uit Glen Campbell en Jerry Kolbrak. Hun Buzz Saw is een wilde garagerocker met bijtend gitaarwerk.

Van de bekende namen is Eddie Boyd met de luie shuffle Drifting zeer zeker het vermelden waard. Little Walter laat zijn harmonica gevaarlijk schroeien in Mellow Down Easy en Little Esther zet het behoorlijk op een grommen in Houndog. De boogie master John Lee Hooker klinkt zoals gewoonlijk primitief en rauw in I’m Leaving.

De Diddley beat klinkt in Bo Diddley’s Dearest Darling weer primitief en bedwelmend. ZZ Hill is te horen in het Ray Charles-achtige, stuwende, You Were Wrong.

Opnieuw een waar rhythm & blues dansfeest! 24 nummers lang!

Website: https://www.vintagerockinroots.com/

 

Various Artists - The Mojo Man Special Vol 5 – Party Time – Dancefloor Killers - back