Recensie: Various Artists – Ten Commandments Of Rock ‘n’ Roll – Commandment Nine

 

Various Artists - Ten Commandments Of Rock ‘n’ Roll – Commandment Nine

Various Artists – Ten Commandments Of Rock ‘n’ Roll – Commandment Nine – Fend Off Impassiveness – Lonesome For A Letter
Format: CD / Label: Atomicat Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Liefde….de ene keer bezorgt ze je zoete warme gevoelens, de andere keer bitter zoete gevoelens en soms ook kwaadheid.

Al die thema’s komen voorbij op de nieuwe verzamelaar op het Atomicat label en zoals gewoonlijk komen de nummers uit het einde van de 50’s en het begin van de 60’s.

Er staat een aantal grootheden op het album. De bekendste is natuurlijk Elvis Presley, die hier te horen is met het bluesy Put The Blame On Me.

The Everly Brothers zijn natuurlijk ook wereldberoemd en hun Should We Tell Him is een nummer met de vertrouwde Everly klasse.

Johnny Rivers was met name in de USA “wereldberoemd”. Zoals we van hem gewend zijn waagt hij zich aan een cover en wel van I Get So Doggone Lonesome van Johnny Cash. Clyde McPhatter was de zanger van groepen als the Drifters en Billy Ward & The Dominoes. Zijn hit A Lover’s Question is een liefjes deinend nummer met de prachtige hoge stem van Clyde.

Gladys Knight & The Pips zijn te horen met een nummer uit hun beginperiode, Letter Full Of Tears. Een nummer met de vocale klasse van Gladys verpakt in een mierzioet nummer.

The Four Lovers waren de voorlopers van the Four Seasons. Hun Please Don’t Leave is een lekkere rauwe rocker.

Om misverstanden te voorkomen vermeld ik dat The Supremes en The Temptations op dit album niet de Motown artiesten zijn maar twee mannelijke vocalgroepen.

De country & western is flink vertegenwoordigd op dit album zoals in het loom deinende Lost Out Love Affair van Charles Drake en en het zwierig swingende I’m Gonna Tell Your Conscience van Don Meehan.

De hoogtepunten komen van Eddie Bush met het primitief pompende rockabilly nummer Baby I Don’t Care, de rockabilly met een flinke country tik van “Deacon” & The Rock ‘n’ Rollers in I Don’t Wanna Leave, de ongeremde Charlene Arthur in het Wanda Jackson-achtige What About Tomorrow, het bijna garagepunk-achtige So Lonely van Bobbie Jay en de primitieve rocker My Mind’s Made Up van The Renowns.

De missers van dit album komen in een schlager vorm tot je. Mama Guitar van de Oostenrijkse Lutz Landers en Dein Herz Aus Stein van de Duitse Mariette deVal.

Ontvang dit liefdesalbum met open armen en oren. Je zal weer niet teleurgesteld worden.

Website: https://www.vintagerockinroots.com/Rhythm-Bomb-Rec

Various Artists - Ten Commandments Of Rock ‘n’ Roll – Commandment Nine -back