Recensie: Various Artists – Southern Bred 14 – Louisiana New Orleans R & B Rockers

 

Southern Bred 14 Louisiana front

Various Artists Southern Bred 14 – Louisiana New Orleans R & B Rockers
Format: CD / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw een verzamelaar met rockende rhythm & blues uit New Orleans en Louisiana op het Koko Mojo label. Deel 14 om precies te zijn uit de Southern Bred serie.

En alle 28 nummers op dit album rocken! De een wat wilder dan de ander en sommige uitgevoerd door overbekende artiesten.

Zo is daar Buddy Guy met Slop Around waarin hij zijn gitaar hard laat zwiepen en waar ook wederom blijkt wat een prima zanger Buddy is.

Larry Williams, deels bekend door zijn samenwerking met Johnny Guitar Watson, is met een tweetal nummers aanwezig. Let Me Tell You Baby is een lui bonkend rhythm & bluesnummer met priemend gitaarwerk enYou Bug Me Baby opent met een haast Pippi Langkous achtig intro.

Slim Harpo’s Bobby Sox Baby is een uptempo stomende bluesrocker en Fats Domino laat in Bo Weevil het van hem vertrouwde gezellige swingende geluid horen.

Dr.John is ook van de partij, dit keer met zijn Mac Rebennack Orchestra als begeleiders van Big Boy Myles in het soepel groovende New Orleans.

Roy Byrd is niemand minder dan Professor Longhair en het zal geen verrassing zijn dat zijn Jumpers Bald Head een pompend pianonummer is.

Van de minder bekende artiesten springen het soepel pompende I Got Booted van Little Sonny Jones, de fel swingende rocker Loving Huggin’ Kissin’ My Baby van Classie Ballou, het super swingende Cow Cow Blues van Paul Gayten en het Louis Jordan-achtige Hot Banana van Oscar McLollie er uit.

Opnieuw een rhythm & blues voltreffer van het Koko Mojo label! Op naar deel 15…..

Southern Bred 14 Louisiana back

Hits: 3