Recensie: Various Artists – Just Want To Say Hello

 

Various Artists – Just Want To Say Hello
Format: Digital / Label: Aldora Britain Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Eens in de zoveel tijd verschijnt er via het Britse Aldora Britain label een overzicht van een aantal artiesten uit de independent en underground hoek. Ook “Just want To Say Hello” is gevuld met 22 acts, die uit verschillende landen komen en die zich met verschillende muziekstijlen bezighouden.

Begonnen wordt met de Hustle Souls uit North Carolina met hun intieme soul in Just Want To Say Hello. Een nummer met een Curtis Mayfield-achtige warmte.

Dan volgt de bombastische wavepop van Maps & his Mothball Fleet uit Philadelphia.Hun Roman Candle past perfekt in het straatje van the La’s. Ook de punk is vertegenwoordigd. The New Wave Hookers uit Duitsland laten ziedende snijdende punkrock horen in A Low Now.

The Olde Dogs uit de USA zijn verantwoordelijk voor één van de hoogtepunten van het album met het verpletterend harde fuzzpunk nummer Shape The Day.

De Britse blueszangeres Lynsey Clayton zorgt voor nog een hoogtepunt met haar Shadows Of Doubt, een soulvol intiem bluesnummer.

De Britpop is flink vertegenwoordigd via Bowman, Hull & the Instant Band en hun Housemartins achtige Darts Band, de donkere psychfolk van Geese met 1000 Wasps In A Jam Jar, het Jesus & the Mary Chain achtige Windsor Ave. van A House Safe For Tigers en de opgewekte poprock van Colorworks in Collision.

Holy Pills uit Parijs doen aan smerig stotende garagepunk in Magic Pills en het Londense the Capybaras brengen met Doctor(‘s) On Holiday een boodschap waar je in de huidige tijd niet aan moet denken, verpakt in een bizar luchtig popnummer.

Deze verzamelaar van het Aldora Britain label toont aan dat we hier met een label te maken hebben, dat een goede neus heeft voor prima nieuw talent. Een label om goed in de gaten te houden dus!

Tracklist:
01. The Hustle Souls: Just want To Say Hello
02. Maps & his Mothball Fleet: Roman Candle
03. The New Wave Hookers: A Low Now
04. Highway Chapel: What You Want To Do
05. Bowman, Hull & the Instant Band: Darts Band
06. Super High Right Now: Meet Me Halfway
07. Geese: 1000 Wasps In A Jam Jar
08. A House Safe For Tigers: Windsor Ave.
09. Lynsey Clayton: Shadows Of Doubt
10. Sloe Gin: Dirty Old Men
11. The Halfways: Don’t Leave Me Alone To Myself
12. Bing Selfish & the Ideals: The Right Side Of My Brain
13. The Olde Dogs: Shape The Day
14. Holy Pills: Magic Pills
15. Dark Web: Ghoul
16. The Oceansides: Circularity
17. Luke & the Swells: Astronaut
18. Firecard: Wolf Skin Boots
19. Half Glass Full: Bagel Blues
20. Colorworks: Collision
21. She’s A Fish: Kali Yuga
22. The Capybaras: Doctor(‘s) On Holiday

Website: Facebook