Recensie: Various Artists – I Hate To See You Go – Southern Bred 15 Louisiana New Orelans R & B Rockers

 

Various Artists - I Hate To See You Go – Southern Bred 15 Louisiana New Orelans R & B Rockers

Various Artists – I Hate To See You Go – Southern Bred 15 Louisiana New Orelans R & B Rockers
Format: CD / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Het New Orleans geluid van het einde van de jaren 50 staat wederom centraal in deel 15 van de Southern Bred serie op het Koko-Mojo label, dit keer met ‘I Hate To See You Go’ als albumtitel.

Dus ga je wederom de nodige swingende shuffles voorbij horen komen zoals Blind Billy Tate & his Orchestra met Love Is A Crazy Thing. Een stuwend nummer met de snijdende gitaar van Billy, zijn ongepolijste zang en een kreunende saxofoon.

Smiley Lewis klinkt lekker vertrouwd in de swingende New Orleans pianoshuffle Goin’ To Jump And Shout.

Let’s Get It van Edgar Blanchard is een wildere shuffle met een pompende Little Richard-achtige piano en broeierig snijdend gitaarwerk.

That Mellow Saxophone van Roy Montrell & his Band drijft op de stuwende drums en mag gerust als een klassieker bestempeld worden.

De zweterige shuffle A Good Man van Irma Thomas pompt stug door en Irma klinkt hier lekker bluesy.

Ook de doo wop komt een aantal keer voorbij. Oscar McLollie & his Honey Jumpers mengen in Take Your Shoes Off Pop rhythm & blues met doo wop op een opgewekt boppende wijze.

Later Baby van Fat Man Matthews & the Four Kittens valt vooral op door de smartelijke Aaron Neville-achtige zang van de Fat Man.

You Call Everybody Darling van the Gondoliers is een staaltje van wild rockende doo wop terwijl Joe The Grinder van the Hawks een stuk luier klinkt.

Als je op zoek bent naar wilde rauwe rhythm & blues kan je prima terecht bij Jay Nelson met Raise Some San waarmeen garagepunk achtige rauwheid aan vast kleeft.Dat geldt ook voor I’m A Lover Not A Fighter van Lazy Lester en de wilde Little Richard-achtige rocker Yama Yama Pretty Mama van Richard Berry.

Opnieuw een voltreffer van het Koko-Mojo label waarop bekende en onbekende rhythm & blues rockers het dak er af rocken!

Various Artists - I Hate To See You Go – Southern Bred 15 Louisiana New Orelans R & B Rockers - back

 

Hits: 1