Recensie: Various Artists – Hey Everybody – Rhythm & Blues Houseparty Vol. 2

 

Various Artists - Hey Everybody – Rhythm & Blues Houseparty Vol. 2

Various Artists – Hey Everybody – Rhythm & Blues Houseparty Vol. 2
Format: Vinyl – EP / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Deze EP draait om gitarist Chuck Norris uit Kansas City, Mo. Tot het midden van de veertiger jaren was hij actief in Chicago en vertrok daarna naar de West Coast. Daar nam hij nummers op voor labels als Imperial, Mercury en Aladdin. Ook was hij vaak op nummers van andere artiesten te horen.

Op deze EP hoor je daar een aantal voorbeelden van.

Zo is Chuck’s snijdend harde gitaargeluid goed te horen in Hit The Road van Little Willie Littlefield, een pianist-zanger uit El Campo, Texas, bekend van het feit dat hij als eerste het nummer Kansas City van Leiber &Stoller opnam (onder de titel K.C. Loving. Hit The Road is een venijnige shuffle met razend pianospel van Little Willie.

In Rhythm Rockin’Blues van saxofonist-zanger Rollee McGill strooit Chuck met priemende gitaarlicks in een onweerstaanbare jazzy bluesswinger.

Powerhouse zangeres Pearl Traylor is zeer onterecht onbekend gebleven. Haar Come On Daddy (Let’s Go Play Tonight) is een swingende shuffle waarin Chuck’s snijdende licks samen met een krachtige saxofoon te horen is.

Hey Everybody is een nummer van Chuck Norris zelf. Een lome shuffle met Chuck’s hard raspende spel en warm pompende blazers.

Deze EP geeft je een prima beeld van Chuck Norris’ gemene bluesgitaargeluid.