Recensie: Toto – With A Little Help From My Friends

 

Toto - With A Little Help From My Friends

Toto – With A Little Help From My Friends
Format: LP – CD – DVD – Blu-Ray – Digitaal / Label: The Players Club – Mascot Label Group
Release: 2021
Tekst: Joop van Rossem

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Toto anno 2021 toont een heel ander gezicht dan enkele jaren geleden. Van de originele line-up is alleen zanger/gitarist Steve Lukather nog van de partij; samen met zanger Joseph Williams, die ook al eerder Toto-lid was (1986-1989 en weer sinds 2010).

Beide mannen brachten onlangs tegelijkertijd een solo-album op de markt en gaven toen al aan dat het Toto-verhaal een vervolg zou krijgen.

Tijdens een wereldwijd live streaming event op 21 november van vorig jaar stelden Lukather, Williams en David Paich, nog een muzikant van het eerste uur maar niet meer actief betrokken bij deze Toto-reïncarnatie, de verse bezetting voor met op bas John Pierce (Huey Lewis & The News), op drums Robert Searight (Snarky Puppy), Steve Maggiora op toetsen en achtergrondzang, Dominique Taplin (ex-Prince, op toetsen) en multi-instrumentalist/zanger Warren Ham (Ringo Starr); de twee laatstgenoemden waren al betrokken bij de tourneebezetting.

Dit zevental verzorgde die dag in Los Angeles een live-optreden met een bonte selectie uit het rijke Toto-oeuvre. Natuurlijk met op de setlist een aantal ‘usual suspects’ zoals Hold The Line, Pamela, I Won’t Hold You Back, Stop Loving You, Home Of The Brave en Rosanna.

Maar ook wat minder bekende tracks als Kingdom Of Desire van het wat onderschatte gelijknamige album uit 1992, White Sister van de tweede langspeler ‘Hydra’ uit 1979 en het fabelachtige, van het debuutalbum stammende You Are The Flower werden uitgevoerd en hoe !

Dit waanzinnig geoliede clubje gaat volgend jaar de wereld over tijdens de Dogz Of Oz Tour en doet ook ons land aan op 15 juli in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Een dag om nu al naar uit te kijken.

Tracklist:
01. Till The End
02. Hold The Line
03. Pamela
04. Kingdom Of Desire
05. White Sister
06. You Are The Flower
07. I Won’t Hold You Back
08. Stop Loving You
09. Band Introduction
10. Home Of The Brave
11. Rosanna
12. With A Little Help From My Friends

Website: Toto