+Tom Cochrane - Bare

Tom Cochrane – Bare
Format: CD (EP) – Digital / Label: Sky Is Falling Entertainment
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Tom Cochrane uit Canada is een typisch voorbeeld van een artiest waarvan je geregeld een nummer op de Classic Rockzenders voorbij hoort komen zonder dat je direct weet om welke artiest het nu gaat. Het gaat hier om het nummer Life Is A Highway, een nummer dat ook in ons land af en toe op de radio voorbijkomt. En dat terwijl Tom Cochrane een singer-songwriter is, die in zijn thuisland groot is. Zo groot, dat hij is opgenomen in de Canadian Hall Of Fame.
Nadat hij de band Red Rider verlaten had begon Tom een succesvolle solocarrière en bracht hij een aantal prima albums uit met een mix van pop, rock en folk.

Nu is er een EP verschenen waarop Tom een aantal nummers uit zijn lange carrière solo en akoestisch vertolkt. Doordat hij dit op een zeer intieme en indringende wijze doet is er met deze EP geen sprake van een “tussendoortje” maar meer van een welkome aanvulling op zijn toch al indrukwekkende oeuvre.

Begonnen wordt met Boy Inside The Man, dat oorspronkelijk op het ‘Tom Cochrane And Red Rider’ album uit 1986 stond. Met zijn enigszins rauwe doorleefde stem weet Tom dit nummer te transformeren van een Classic Rock song naar een indringende, intieme en akoestische versie. Lunatic Fringe, afkomstig van het ‘Songs Of A Circling Spirit’ album uit 1997, klinkt daarna behoorlijk bluesy met Tom’s stuwende akoestische gitaarspel en zijn dwingende zang. De grote hit Life Is A Highway is uiteraard ook aanwezig. Dit nummer uit 1991 klinkt akoestisch even aanstekelijk en pompend als het origineel, compleet met Tom’s schreeuwende harmonica. Dreamer’s Dream komt van het “Ragged Road” album uit 1995 en krijgt hier een warme breekbare versie.
Tot slot volgt er nog een breekbare ballad, Pink Time. Dit nummer van het “Take It Home” album uit 2015 is van een haast Neil Young-achtige klasse.

Tom Cochrane heeft met deze EP een zeer welkome en intieme aanvulling op zijn indrukwekkende oeuvre uitgebracht.

Tracklist:
01. Boy Inside The Man
02. Lunatic Fringe
03. Life Is A Highway
04. Dreamer’s Dream
05. Pink Time

Website: Tom Cochrane