Recensie: Timber – It Could Have Been Me

 

Timber - It Could Have Been Me

Timber – It Could Have Been Me
Format: EP – Digitaal / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Rustgevend, intiem en warm. Dat zijn de sleutelwoorden, die je nodig hebt om het geluid van het nieuwe mini album van singer-songwriter Timber te omschrijven.

Timber is een uit Capelle aan de IJssel afkomstige artiest, die als Timo Bee geboren werd.

Hij debuteerde in 2010 met het album ‘Book Of Life’ en zijn nieuwste mini-album bevat nummers, waarin volgens eigen zeggen, invloeden als the Beatles en John Mayer belangrijk waren.

Timber wordt geholpen door Pieter-Jan van Helvoort (cajon), Donald van der Goes (contrabas), George Konings (productie, gitaar), Andrew Manusama (dobro) en achtergrondzangers Johannes Dopmeijer en Johan Kruizinga.

Het intieme geluid van Timber is vooral te horen in In The Garden. Een nummer dat precies klinkt zoals het hoort als je in een tuin zit. Rustgevend, intiem en warm met de zacht huilende dobro van Andrew Manusama.

Ook de ballad It Could Have Been Me klinkt intiem met een geluid dat teruggrijpt naar het singer-songwriter materiaal van bijvoorbeeld Jim Croce of James Taylor. Erg fraai is hier de fluweelzachte achtergrondzang en de bluesy dobro.

When Love Breaks Down (Again) deint al even warm en intiem. Dit is een nummer van een Common Linnets-achtige klasse.

De blues speelt een belangrijke rol in de semi-akoestische boogie Fear, Fear, Fear waarin de huilende dobro voor een onderhuids broeiend geluid zorgt.

Ik geloof je als je zegt dat je nog nooit van Timber gehoord had maar met dit album zou Timber een veel groter publiek moeten kunnen bereiken.

Tracklist:
01. Fear, Fear, Fear
02. In The Garden
03. It Could Have Been Me
04. Sun Is Coming Out
05. When Love Breaks Down (Again)

Website: https://timber-music.nl/