Recensie: Ticket West – Cab Driving Man

 

Ticket West - Cab Driving Man

Ticket West – Cab Driving Man
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

In 2020 verscheen het debuutalbum ‘High Class Horse’ van de Nederlandse bluesband Ticket West. Een band rond de broers Pascal en Walter Wilhelm, respectievelijk op zang en gitaar en bas. Op dat album verraste de band met heerlijk soepel swingende West Coast blues.

En nu is er het tweede album, ‘Cab Driving Man’. Op dat album worden de broers bijgestaan door drummer Kees van Herk, pianist Roel Spanjers, zanger Arjen Veldman en harmonicaspelers Harp Mitch en Gerrit Ekkelenkamp.

En opnieuw bewijst Ticket West dat zij tot de top van de Nederblues behoren.

Het album staat vol met Fabulous Thunderbirds-achtige West Coast blues maar ook met nummers waarin het New Orleans geluid is terug te horen.

Zo is de cover van het Rockin’ Tabby Thomas nummer Hoodoo Party een heerlijke ontspannen New Orleans shuffle met zang van Arjen Veldman en een belangrijke rol voor de swingende piano van Roel Spanjers en brullende harmonica van Gerrit Ekkelenkamp.

De piano van Roel Spanjers speelt ook een belangrijke rol in de cover van Cousin Joe’s Second Hand Love, dat een loom groovende cover is.

De rest van het album is gevuld met prima bluesnummers zoals de cover van Elmore James’ My Kind Of Woman, een loom pompende boogie met de schroeien loeiende harmonica van Gerrit Ekkelenkamp en de vinnig priemende gitaar van Pascal Wilhelm.

Don’t Have To Worry van Greg Izor is een luie funky shuffle met zang van Walter Wilhelm. Een losjes groovend nummer met warm gitaarspel.

Magic Sam’s I Don’t Want No Woman is een soepel swingende shuffle met venijnig spel van Pascal Wilhelm en de rockende piano van Roel Spanjers. Het eigen nummer Boogie Blues is een zeer sfeervolle luie shuffle met de weemoedig huilende harmonica van Harp Mitch.

Low Down Dog is een krachtig pompend Thunderbirds-achtig nummer met felle zang en Harp Mitch, die zijn harmonica hard laat brullen.

Ook in Cab Driving Man kom je het Fabulous Thunderbirds geluid tegen. De gemeen schurende harmonica van Gerrit Ekkelenkamp eist alle aandacht op.

Elf nummers en elf voltreffers! Een magnifiek tweede album van Ticket West!

Tracklist:
01. My Kind Of Woman
02. Hoodoo Party
03. Don’t Have To Worry
04. I Don’t Want No Woman
05. Boogie Blues
06. Mess Around
07. Second Hand Love
08. Low Down Dog
09. Bad Boy
10. Cab Driving Manchester
11. Whole Lotta Love

Website: Ticket West